Friskvårdskompaniet

Vad är Les Mills?

Kategori: Gruppträning

LesMills är ett av fitnessbranschens största utbildningsföretag inom gruppträning. LesMills har åtta olika träningsprogram, Bodycombat, Bodypump, Bodybalance, Bodyjam, Bodyattack, Bodystep, Bodyvive och RPM. De fyra första kan du träna här på Friskvårdskompaniet! Passen är koreograferade i förväg av LesMills egna koreografer (vi får alltså inte ändra något i programmen) Les Mills har sitt ursprung i Nya Zeeland, finns i 75 länder, på 13 000 träningsanläggningar och tränas av över 6 miljoner människor varje vecka. Så vart du än tränar i världen kör vi samma program!

För att bli en godkänd Les Mills instruktör går man en utbildning (oftast i Sthlm) under tre dagar där man får lära sig om fem hörnstenar: koreografi, teknik, coachning, kontakt och att skapa träningsmagi. Grundutbildningarna på Les Mills är fysiskt krävande, därför behöver man vara i god form och ha en vana från den typen utav träning som man ska utbilda sig i. Under utbildningen blandas teori med praktik för att underlätta inlärningen. Man blir dessutom filmad och utvärderad. Om man blir godkänd på grundutbildningen får man börja köra övningspass på sin anläggning. Inom tre månader ska man filma sitt pass för att skicka in till Les Mills och bli utvärderad igen.

Var tredje månad kommer ett nytt program. Vi får en dvd och koreografi, sen nöter vi i sinne för att sedan köra en RELEASE!



Vill ni veta mer... Fråga på!
//Jossan

Kommentarer


Kommentera inlägget här: