Friskvårdskompaniet

Öppettider!

Kategori: Allmänt

Ändrade öppettider under denna vecka och början på nästa =)

Kristihimmelfärdsdag 09.00-16.00
Fredag 3/6 06.30-16.00
Lördag 4/6 09.00-14.00
Söndag 5/6 14.00-20.00
Nationaldagen 14.00-20.00

Vad vill ni...

Kategori: Tyck till!



...läsa om? Ni får jättegärna komma med förslag!! 

Idag fick jag en jättebra idé av en tjej som tränar här hos oss i gymmet! Hon tyckte vi skulle filma en liten snutt på några av våra pass och lägga ut! De ska vi absolut göra.... (om jag bara fattar hur man gör)! För det är säkert många av er som gärna vill testa vissa pass men kanske känner sig lite osäkra på hur de går till!

Det är ju ni som ska läsa =) så, vad tycker ni att vi ska skriva om?

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: Alldeles för lite pass tycker jag :) Speciellt fredagar & torsdagar är det som inga kvällspass... vilket är jätte tråkigt då alla inte kan fara mitt på dagen!

Svar: Nu denna vecka kör vi inga kvällspass torsdag & fredag men det är pga vi stänger tidigare eftersom det är kristihimmelfärds! Annars kommer vi köra kvällpass - core, bodybalance, zumba & kombi på torsdagar och bodycombat & cykel på fredagar!

Kommentar: Det enda jag kan känna ämed nya sommarchemat är att det blev så himla uttunnat. Kommer verkligen passen "räcka" till för alla som vill träna? Jag hörde senast idag i omklädningsrummet folk som ställer klockan på natten för att gå upp och boka pass så de är säkra på att få en plats. Tycker det är tråkigt om det ska bli en sorts hets på det viset bara..

Svar: Vi tror absolut att de kommer att räcka till! Nu när värmen kommer och det börjar bli härliga sommarkvällar ute, kommer de finnas gott om plats på passen! Tittar man i statistiken finns det alltid platser kvar på ungefär 9 av 10 pass! Vissa pass blir uppbokade på en gång, men i slutändan blir det oftast ledigt pga många avbokningar! Men vi kommer självklart sätta in extrapass om de kommer behövas =)

Rickard kör "Robyncykel"

Kategori: Gruppträning

feat

Rickard Lundmark har börjat ladda för Stadsfesten!
13/6, 19/6 och 20/6 kan du köra "Robyncykel" med Rickard! Missa inte detta =)

Sommargruppträningsschema!

Kategori: Gruppträning



Idag startar JUNI sommargruppträningsschema! Vi kör detta tom 3/7!

Hur tycker ni att det verkar, för lite pass, för mycket, bra tider....?

Grattis =)

Kategori: Allmänt


Malin Segerlund (core, cykel, bodypump, bodycombat)


STORT grattis på din födelsedag Malin! Hoppas du får en härlig dag =)

önskar Friskvårdskompaniet

Bra start...

Kategori: Allmänt



Det är härligt att starta dagen med ett Bodypump-pass! =)

Glad lördag!

GRATTIS!

Kategori: Tävling



Och vinnaren är...... AGNES! Tack för ditt bidrag!

FRISKVÅRDSKOMPANIET - OM KROPPEN SJÄLV FÅR VÄLJA

Vi tackar alla som var med och tävlade! Håll utkik efter nästa tävling där du har chansen att vinna ett träningskort ;P

Räddaren i nöden...

Kategori: Allmänt



...när man känner sig trött och behöver extra energi! Jag tror det funkar, jag är helt säker =) Eller va tror ni? Har ni testat dom? Blev ni piggare??

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar



Kommentar:
Hej har en fråga om att frysa sitt gymkort, hur länge kan man frysa ett årskort och kan man dela upp det hur man vill? dvs, en vecka nu och en vecka senare?

Svar: Ett årskort kan du frysa max 2 månader, och det går jättebra att dela upp frysningen!

//Jossan

Söndag 11.15

Kategori: Allmänt

Ta med din mamma gratis på Zumba på söndag! De finns massa platser kvar! Det är ju en perfekt Morsdagspresent =)

Meeeen.... om ni inte har möjlighet att ta med eran mamma kan ni komma och dansa ändå... OM det finns platser kvar! Om det finns, kan man boka in sig tidigast en timme innan passet startar eller så kommer man bara hit och tar en drop-in biljett =)

Let´s Zumba!
//Jossan

Sista chansen!

Kategori: Tävling

Kom på en slogan för Friskvårdskompaniet och du kan vinna en snygg FVK-ryggsäck!

Skicka in ditt bidrag idag till [email protected], märk mailet tävling/blogg! Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer!


Lycka till!

Men vem har vi här då.... ;P

Kategori: Allmänt



...jo, våran kära Felicia Lundberg i tidningen 'Metro' där hon ger tips på styrkeövningar inför löpsäsongen! Vi på Friskvårdskompaniet är stolta över dig, Felicia ;P

Torsdag 26 maj!

Kategori: Allmänt

Idag stänger vi FVK kl 20.00 pga utbildning!
Tack för visad förståelse!

//Personalen

Så här känner jag mig just nu....

Kategori: Träning



Jo, BODYCOMBAT är det bästa jag vet! Eller... jo, iaf idag känns det så ;P

Brukar tänka ibland... Vadå, det är ju bara ett gruppträningspass!!! Men det är det inte, det är inte bara ett pass, inte för mig iaf, det är nåt mer! Kan bara inte sätta ord på det! Men jag vet inte... ni som tycker det är lika kul som jag, kanske förstår vad jag menar!

Jag körde ett mixat pass idag... mina favoriter! Det var.... jobbigt!!! och roligt =)

Stay with the fight!
Over and out!

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar




Kommentar:
trist då ens mor inte gillar att träna.. man skulle inte kunna boka in sig själv med syster eller sin egen dotter?

Svar: Hej Dice!
Tyvärr, tanken med det här passet var att man skulle få ge sin mamma en morsdagspresent och ta med henne på ett Zumbapass. Vi vet att många vill testa men kanske inte riktigt vågar så detta blir ett perfekt tillfälle för dem att testa! Men däremot kan du boka in dig på passet eller komma hit och få en drop-in biljett, om det finns platser kvar, en timme innan passet börjar!

Men tack för idéen, vi kanske kan köra ett pass sedan fast tvärt om, där man kan ta med sina barn!

//Jossan

Sommarcykel!

Kategori: Gruppträning



Nu på fredag 12.00 kör Camilla Ingvarsson sitt nya "sommarcykelpass"

Visst är det härligt att vi får lite sommarkänsla?! =)

//Jossan

Linda Olsson om träning och graviditet!

Kategori: Gästbloggning




Träning och graviditet


Jag har haft lyckan att gå igenom två lättsamma graviditeter. Jag har sluppit illamående och smärtsamma foglossningar. Under min senaste graviditet höll jag igång med träning in i det sista och ledde mitt sista pass under v37.


I och med att jag höll mig i god fysisk form under graviditen, så gick det även snabbt för mig att komma tillbaka efter förlossningen. Min yngsta son är i skrivande stund 8 veckor och jag har i stort sätt inga känningar av varken förlossningen eller graviditeten.


Jag upprepar dock: jag har haft turen att ha lättsamma graviditeter. Däremot hade jag en ganska så stor mage (i stort sätt varje dag fick jag kommentarer om min så kallade ENORMA mage), men det gick bra att träna för det. De flesta pass vi har på Friskvårdskompaniet går att gravidanpassa, be instruktören om hjälp om du har svårt att hitta alternativ till övningar som inte känns bra.


Foglossningar beror på hormonella förändringar under graviditeten och det är något som alla gravida kvinnor får. Däremot är det långt i från alla som påverkas i någon större grad av dem. Träning kan förebygga smärtsamma foglossningar, om du har en stark ”korsett” och starka muskler runt bäckenet, så kan det hjälpa dig under graviditeten. Det finns även träning som kan upplevas smärtstillande om du har drabbats av smärtsamma foglossningar.


Vilken träning som kan hjälpa just dig under graviditeten vet bara du, däremot kan vi instruktörer hjälpa till och komma med förslag på övningar som kan passa just dig.


Mitt tips till dig som är gravid eller nyförlöst är att lyssna på kroppen. Bara du vet vad som känns bra för dig och din kropp. Det finns inget magiskt datum när du måste sluta träna, eller när du kan börja om att träna. Om du mår bra av att röra på dig, så är en graviditet eller förlossning ingenting som behöver hindra dig.


http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Livsstilsfragor/Motion-under-graviditeten/ finns bra information för dig som är gravid och vill träna, eller om du bara är nyfiken på mer fakta.


Ha det bäst, så hoppas jag att vi ses snart på gymet!


/Linda


Imorgon onsdag kan man boka...

Kategori: Allmänt

...in sig på MorsdagsZumba-passet!

Överraska din mamma och ta med henne gratis på ett Zumbapass på söndag 29/5 kl.11.15! Passet är endast bokbart för dig och din mamma! Boka passet via telefon: 0910-106 30



Tävling!

Kategori: Allmänt

Ni har väl inte missat tävlingen!?

Kom på en slogan för Friskvårdskompaniet och du kan vinna en snygg FVK-ryggsäck!

Skicka in ditt bidrag senast torsdag den 26/5 till [email protected], märk mailet tävling/blogg! Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer!



Fredag den 27/5 korar vi en vinnare!
Lycka till!

Grattis!

Kategori: Gruppträning



Friskvårdskompaniet säger stort GRATTIS till Anna-Sofia Giese som nu är certifierad Bodypump-instruktör! Härligt jobbat =)

Morsdagspresent!

Kategori: Träning

Ge bort den bästa Morsdagspresenten!

Överraska din mamma och ta med henne gratis på ett Zumbapass på söndag 29/5 kl.11.15! Passet är endast bokbart för dig och din mamma!
From onsdag kan du boka passet via telefon: 0910-106 30



//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: Cykelpassen på luncherna får gärna börja 11.30 eller 11.45. Sen är mitt förslag att lunchpassen innehåller aktiv cykling i 45 minuter. Kort eller lång stretch för de som önskar efteråt.

Svar: Hej Anders!
Jag måste kolla med dom andra vad dom tycker ang aktiv cykling i 45min, men det är ingen dum idé alls! Vi kan absolut ha detta i åtanke när vi lägger höstschemat!

//Jossan

Vilka är vi... Del 8 av.... typ 50!

Kategori: Personal & Instruktörer

ANKI LUNDBERG - YOGA, SPYC, SENIORTRÄNING

Mitt namn är: Ann-Kristin Holmkvist Lundberg
men du kan kalla mig: Anki
Antal ljus på min senaste tårta var: Har haft turen att få sätta 54 ljus på min marängtårta, räknar med att få dit minst 40st till
Jag började instruera på FVK: 1999
och jag tycker det är: Det har varit och är fortfarande en händelserik tripp
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: Glad teknikfreak, drivande och jag tycker nog att jag är "ödmjuk" också.
Om 10år tror jag att FVK: Har kommit ännu högre upp på stegen

3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK: Positiv optemistisk mamma med temperament och realistiska tankar, stor djukvän!
Jag arbetar: Egen företagare
Några andra fritidsintressen som jag har är: Många! Familjen, våra husdjur, inredning, musik, mycke rörelse och mycket mer!
Det jag längtar till mest av allt just nu är: Här och nu, lev idag!!
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: I Karibien, eller stugan 
En varm sommardag i juli spenderar jag helst:
I stugan
Favoritresmål: Gärna på "stor" båt på varmt vatten
Mitt motto: Många! Var sak har sin plats. Ordning och reda löning på fredag. "Den som fåfäng går lärer mycket ont" (gammalt ordspråk" Så med andra ord, bättre att ha för mycket att göra än för lite!
Detta visste ni nog inte om mig: Äter surströmming varje Tisdagkväll, visslar och sjunger gärna!
Mitt absolut bästa träningstips till dig är: All typ av rörelse är bättre än ingen alls. Vill du dessutom gå ner i vikt handlar det om "intag och uttag"



THERESE ÖHMAN - CORE, CYKEL

Mitt namn är
: Frida Maria Therese Öhman
men du kan kalla mig: Therese, eller Toktessan som de kallar mig på jobbet :)
Antal ljus på min senaste tårta var: 23 stycken
Jag började instruera på FVK: I januari 2011
och jag tycker det är:  Hur kul som helst!!
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: Peppad, glad och en aning snurrig :)
Om 10år tror jag att FVK: Är ungefär som idag, och det är absolut bara positivt! Är så trevligt att komma och träna där för man känner sig alltid så välkommen :)

3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK:
Omtänksam, sprallig och en liten liten gnutta tidsoptimist!!
Jag arbetar: Jobbar på hemtjänsten på Anderstorp, underbart gäng :)
Några andra fritidsintressen som jag har är: Gillar att vara ute i naturen och fiska eller fjällvandra :) Älskar att pyssla på med saker också.
Det jag längtar till mest av allt just nu är: Semestern och en varm sommar
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: I adolfström uppe på ett fjällsjö.
En varm sommardag i juli spenderar jag helst: Med härligt sällskap på en strand eller på någon annan solig plats!
Favoritresmål: Utan tvekan Thailand
Mitt motto: Ingenting är omöjligt! (   Vissa saker är bara lite svårare :)  )
Detta visste ni nog inte om mig: Jag måste kolla så att det inte gömmer sig någon under sängen varje kväll, hörde en skrächistoria på radion....
Mitt absolut bästa träningstips till dig är: Våga utmana, det är ok att svettas :D Och framförallt, gör det som är kul :)

Ny vecka, nya möjligheter!

Kategori: Allmänt



Äntligen måndag!
Är ni laddade för en ny träningsvecka? Det är jag!
Vad ska ni träna i veckan? Ska ni testa nåt nytt?

Glad måndag på er!
//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Fick en fråga efter inlägget där vi tackade Aya för att hon hoppade in och körde ett kondition/fys-pass i onsdags!

Kommentar: Jag är mycket intresserad av att gå på sådana här pass, kommer det för oss andra?

Svar: Hej Bosse!
Det är inget som vi pratat om, vi satte ihop ett fys-pass för att kunna köra med våra hockeylag som kör träning hos oss under sommaren! Men om intresset finns kommer vi absolut fundera på det!

//Jossan

Bilder Maraton 21/5

Kategori: Gruppträning

Vilken härlig dag!
Ni som var där idag, hade ni kul? Hur kändes det? Fick ni prova nåt som ni inte kört tidigare, och hur var det?


Malin Garberg Och Therese Öhman väntar på att Maratonpasset ska börja!


Ingela Hällsten startar med Yoga!


Vi fick lära oss att 'Namaste' bl.a betyder Tack!


Core - massa rygglyft!


Sidoplankan är ju som härlig i nya Core-passet! ;P eller...?


Sen körde Malin igång med Zumba!




Många glada leeden!


Therese tyckte oxå det va kul!




Systrarna =)




Sen var det dags för Bodycombat!


Karatepunch!


Sidekick!


Speedball!


Tusen tack alla ni som var med! Fantastiskt bra jobbat =)

//Jossan, Ingela, Therese & Malin

Maraton 21/5

Kategori: Gruppträning



Då har vi just kört vårat 3:e Maratonpass! Och vi har haft superkul! Vilken dag! =)
Mer bilder kommer senare!

Trevlig lördag!
//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: Hur kommer passen se ut i sommar? Finns det nåt som passar när man börjar kring 9? Tack för en trevlig träningslokal och kanon personal!

Svar: Hej! I juni kommer vi köra på nästan som vanligt, några morgonpass (mån, fre) lunchpass varje dag ungefär som vanligt och kvällstid blir det rätt så många pass ändå! På bokningssidan (via hemsidan) ligger passen ute tom 3/7 tror jag, så där kan man gå in och kolla! I juli och augusti tom 22/8 drar vi ner på passen. Vi kommer tyvärr bara köra kvällspass, ca 3-4-5 varje kväll! Vi testade förra sommaren att köra pass kl 08.00 på morgonen men det var ingen hit!

Kul att du trivs hos oss =) Hoppas du hittar nåt som passar och hör av dig om du undrar över nåt mer!

//Jossan

Om ni bara visste...

Kategori: Allmänt

...hur mycket vi uppskattar och tycker om ER!


Jag är helt säker på att jag talar för alla våra instruktörer/personal när jag säger att det är tack vare er som vi kämpar på, dag ut och dag in, för att Friskvårdskompaniet ska bli bättre och bättre!

Å ni ska veta att ni gör oxå ett kanonjobb! Ni kommer hit, förväntansfulla och träningssugna! Ni tar i, svettas, kämpar, sliter, blir starkare och peppar oss att orka!

Och STORT tack för alla era fina kommentarer, vi blir jätteglada, dom värmer ska ni veta!

Ni är helt fantatiska!

//Jossan




Äntligen....

Kategori: Allmänt

...FREDAG!!!

Nu går vi hem och laddar för Maratonpass imorgon =)
För visst kommer ni imorgon?

Trevlig helg!
//Jossan

Hejja hejja!

Kategori: Träning



Starkt jobbat Marika!
Och tack själv, vi blir väldigt glada att höra att du trivs hos oss! ;P

Då var vi igång...

Kategori: Gruppträning



...med höstgruppträningsschemat!! Och vi är JÄTTEGLADA över att ni kommer med önskemål! Det är kanon =)

Det är låååångt ifrån färdigt men vi lovar att det blir fler bodycombatpass ;P

Några funderingar som vi har, till er som tränar på lunchen:
* Vill ni köra 40 min eller 55 min Bodypump?
* Vill ni köra 45 min eller 55 min Cykel?
* Ska passen börja 11.00 eller 11.15?
* Vore det bra om cykeln började 11.00 eller 11.15 nån dag?
Detta gäller alltså bara lunchpass!!

//Irene & Jossan



Svar!

Kategori: Kommentar/Svar



Kommerntar: Sen undrar jag om ni skulle kunna lägga ut låtlistan för det nya corepasset? Behöver lite nya träningslåtar.

Svar: Hej Malin!
Det kan vi absolut göra!
1. Katy Perry - Firework
2. Eddy Wata - I like the way
3. The Sounds - Something to die for
4. Bieber/Usher - Somebody to love
5. Muse - Uprising
6. Jessy J - Do it like a dude
7. Ana Johansson - We are
8. Cascada - Everytime we touch
9. Ane Brun - Big in japan/true colours

Kör hårt!
//Jossan

FVK säger STORT tack...

Kategori: Allmänt

...till Aya Kjellström (fys/kondition, cykel) som ställde upp med kort varsel och körde ett pass idag!

De såg ut som att Kettlebellspasset idag skulle bli inställt pga sjuka instruktörer! Men istället för att ställa in passet ryckte Aya in och körde ett fys/konditionspass! Många av er kanske inte har träffa Aya tidigare, men hon kör pass med några av våra hockeylag som varje vecka kör pass hos oss!

Hoppas ni tyckte det var kul =)

//Friskvårdskompaniet

Sista chansen....

Kategori: Tyck till!

...att Tycka till!

För några dagar sedan la jag ut ett inlägg om att ni skulle få tycka till om nya HT-gruppträningsschemat! Vi har fått in önskemål om fler boxpass, lunchdanspass och senare söndagscykel och det tackar vi för! Vi vill ju veta vad ni tycker =) 

Känner ni andra att ni är nöjda med schemat som vi har haft nu under våren och att vi inte behöver göra några större drastiska förändringar!?! =)

Eller...??

//Irene & Jossan

Nästa onsdag...

Kategori: Gruppträning

ska Malin Rönnqvist köra ett nytt cykelpass som heter "sommarplåga"
Frågan är ju bara om det är musiken eller Malin som kommer vara plågan ;P haha



//Jossan

Tävling!

Kategori: Tävling

Kom på en slogan för Friskvårdskompaniet och du kan vinna en snygg FVK-ryggsäck!

Skicka in ditt bidrag senast torsdag den 26/5 till [email protected], märk mailet tävling/blogg! Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer!



Fredag den 27/5 korar vi en vinnare!
Lycka till!

Vi testar...

Kategori:

Idag har testpanelen (består idag utav Victoria & Jossan) testat våra nya roddar - CONCEPT DYNAMIC INDOOR ROWER

Som ni kanske har märkt har vi bytt ut våra sex roddmaskiner till helt nya från Concept! Så idag har vi testat en av dom som ska likna utomhusrodd mer än den vanliga!

Vi kom fram till:
* den liknar mer utomhusrodd eftersom man jobbar mer med överkroppen
* den är skonsammare för knäna
* den är roligare
* det finns roliga spel som pilkastning och fisketävling som gör träningen roligare




Dynamic Indoor Rower är utformad för att uppfylla särskilda träningsbehov hos roddare. Skillnaden mellan denna maskin och modell D eller E är att när du ror, görs rörelsen mest med fötterna istället för sitsen. Sitsen är också fri att röra sig, men på grund av fysiken i rodd är sätets rörelse minimal. Dynamic Indoor Rower ger en närmare känsla av att ro en båt på vattnet.

Vilka är vi... del 7 av... typ 50!

Kategori: Personal & Instruktörer


IDA MYRÈN FALKMAN - BODYJAM


Mitt namn är: Ida Myrén Falkman
men du kan kalla mig: Ida
Antal ljus på min senaste tårta var: 27
Jag började instruera på FVK: 2011
och jag tycker det är: Sååååå roligt!
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: energi, rytm, inlevelse
Om 10år tror jag att FVK: ännu större på Skellefteås karta

3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK: mor, sambo, syster
Jag arbetar: som administratör på Briljant Ekonomisystem Nord AB
Några andra fritidsintressen som jag har är: bilar, sjunga, discgolf, hockey
Det jag längtar till mest av allt just nu är: Till min släkt i nordnorge
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: på en fjälltopp
En varm sommardag i juli spenderar jag helst: i Västerås på Big power meet! Med massa vrålåk!!!
Favoritresmål: Har inget
Mitt motto: Only you can change your stars!
Detta visste ni nog inte om mig: är diplomerad massör
Mitt absolut bästa träningstips till dig är: Stressa av!! Stress tar dig fler steg bak än fram!




LINA LUNDBERG - CYKEL

Mitt namn är
:Lina
men du kan kalla mig: Lina går bra :)
Antal ljus på min senaste tårta var:26
Jag började instruera på FVK: började på friskvårds medan korpen fortfarande hyrde lokaler då instruerade jag i box. Nu instruerar jag bara i spinning, men hjälp när började jag? Kanske 2002
och jag tycker det är: Jättekul :)
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: glad, fokuserad och svettig :) 
Om 10år tror jag att FVK: Är lika hemtrevligt som nu. Ett mysigt gym där alla är välkommna


3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK:
jag är en något förvirrad mamma och sambo som ofta har många bollar i luften . Älskar att pyssla. 
Jag arbetar: på stadium
Några andra fritidsintressen som jag har är: löpning och umgås med familj och vänner
Det jag längtar till mest av allt just nu är: semester så klart
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: liggandes i solen uppe i wuogga dit vi åker varje påsk 
En varm sommardag i juli spenderar jag helst: var som helst nästan, bara jag får vara ute. 
Favoritresmål: Thailand 
Mitt motto: lev livet nu och inte sen. . 
Detta visste ni nog inte om mig: drömmer om att få springa Lidingö loppet innom en snar framtid :) 
Mitt absolut bästa träningstips till dig är: för er som jag som mest tränar kondition, använd pulsklocka och upptäck hur roligt det är, Få bättre kontroll och lär känna din kropp ännu bättre :) 

När det regnar...

Kategori: Allmänt



så här mycket... då tycker vi att det är jättehärligt att få träna inomhus!

Friskvårdskompaniet på äventyr...

Kategori: FVK på äventyr!

Iveckan är det hälsovecka ute på Rönnskär!
Micke (chefen) och Göran Wilén (hälsovägledare) är där och visar upp Friskvårdskompaniet! Victoria Holmström kommer köra Bodycombat oxå! (hoppas inomhus nånstans, shit va de regnar)

De verkar som att...

Kategori: Gruppträning


...de snart kommer dyka upp några nya mixade Bodycombat-pass på FVK!

På fredag....

Kategori: Gruppträning

...ska Helena Holmlund köra ett 80-talscykelpass =)

Missa inte passet som tar dig tillbaka till 80-talet med gamla dängor som "girls just wanna have fun", i´m so excited" och "eye of the tiger"!

//Jossan

Vilka är vi... del 6 av... typ 50!

Kategori: Personal & Instruktörer

LINDA OLSSON - BODYPUMP, CORE, AFROPOWERDANCE, BODYCOMBAT

Mitt namn är: Linda Inger Beatrice Olsson
men du kan kalla mig: Enklast blir nog att kalla min Linda =)
Antal ljus på min senaste tårta var: Inga, men om jag skulle ha haft ljus, så hade det varit 30 stycken!
Jag började instruera på FVK: våren 2005
och jag tycker det är: fantastiskt roligt! Blir roligare hela tiden!
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: energiskt, positiv och pedagogisk (hoppas jag)
Om 10år tror jag att FVK: har expanderat ytterligare och fortfarande är ett trevligt träningsställe.

3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK: kreativ, ärlig och uppfinningsrik (alternativt - mamma/lärare/kompis)
Jag arbetar: som gymnasielärare på Anderstorpsskolan, men är just nu mammaledig för andra gången
Några andra fritidsintressen som jag har är: allt som är kreativt, jag gillar att pyssla och skapa. Sedan är läsning ett bra sätt för mig att njuta av egentid. Däremot blir det inte så mycket egentid nu med två smågrabbar!
Det jag längtar till mest av allt just nu är: Att maken ska få semester, så att vi kan ta hand om barnen tillsammans! Sen längtar jag otroligt mycket efter att få börja instruera/träna igen.
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: i skidbacken, eller i en snögrotta
En varm sommardag i juli spenderar jag helst: på stranden
Favoritresmål: Brasilien var en höjdare, dit åker jag gärna igen.
Mitt motto: ingenting är omöjligt!
Detta visste ni nog inte om mig: Jag är en sucker för vilda växter och gav mig själv läxa på blomnamn varje dag ur en flora innan jag ens börjat skolan, så jag kan nog i stort sätt namnet på de flesta vilda blommor här!
Mitt absolut bästa träningstips till dig är: hitta en träningsform som gör dig lycklig. Träningsglädje är det absolut bästa motovationen!





VICTORIA HOLMSTRÖM - BODYPUMP, BODYCOMBAT

Mitt namn är
: Victoria Holmström
men du kan kalla mig: Vicky
Antal ljus på min senaste tårta var: 21
Jag började instruera på FVK: Oktober 2009
och jag tycker det är: lärorikt och givande - men framför allt KUL!
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: fokuserad, peppande, smått galen
Om 10år tror jag att FVK: is still going strong!
 

3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK: lugn, ordningssam, snäll 
Jag arbetar/studerar/annat: Har sökt sjukgymnast-programmet till hösten
Några andra fritidsintressen som jag har är: förutom träningen: umgås med vänner och familj, träna/promenera med min hund Max
Det jag längtar till mest av allt just nu är: SEMESTERN!
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: i skidspåret bakom Max (draghjälp :P)
En varm sommardag i juli spenderar jag helst: på stranden i bikinin, eller i skogen med joggingskorna 
Favoritresmål: Har bara varit i Cypern än så länge, så jag får väl svara det då?
Mitt motto: No pain, no gain
Detta visste ni nog inte om mig: Jag är en jävel på Alfapet!
Mitt absolut bästa träningstips till dig är: Det beror ju helt på vad man har för mål med sin träning, men ordentligt med mat och sömn är ju A och O om man tränar hårt!

Det går bra nu....

Kategori: Tyck till!

Visst är det roligare än nånsin här nu!? =)
Ja, de är snart sommar å det är klart man kanske vill träna ute när det är fint väder... men... ändå!!!!

Tanken slog mig idag!
- De nya Core-passet säger många är kanonbra!
- Zumban är jättepoppis! Å de förstår jag, för det är verkligen superkul!
- I juni kommer nya Bodypump & Bodycombat-passen! Kan inte tänka mig annat än att dom är helt suveräna som dom alltid är! *längtar*
- I princip hela konditionsavdelningen är utbytt till riktigt häftiga "rymdskepp" (konditionsmaskiner)
- Under sommaren får vi in nya gymmaskiner!
- Vi har några nya fantatiska instruktörer!
- Snart kommer Tina & Felicia hem!
- Våra cykelinstruktörer gick en utbildning ihelgen, så de lär dyka upp massa roliga pass framöver!
- Vi hade en gästinstruktör här ihelgen som körde Bodystep & Bodyattack!
- Vi börjar planera massa roliga saker inför hösten!
- Vi har fått in okolsyrat vatten i 50cl flaskor!


Visst håller ni med mig, eller vad känner ni? Tyck till!


(bild från Medlemsfesten)


HEJJA FRISKVÅRDSKOMPANIET!

//Jossan

Rickard kör "Robyncykel"

Kategori: Gruppträning


feat

Rickard Lundmark har börjat ladda för Stadsfesten!
13/6, 19/6 och 20/6 kan du köra "Robyncykel" med Rickard! Missa inte detta =)

Vilka är vi... Del 5 av.... typ 50!

Kategori: Personal & Instruktörer

JOHANNA STEINVALL - CYKEL

Mitt namn är:
Johanna Steinvall
men du kan kalla mig: Johanna =)
Antal ljus på min senaste tårta var: 29
Jag började instruera på FVK: 2003 om jag minns rätt
och jag tycker det är: Jätteroligt! Att andra får ta del av det jag brinner för och se deras glädje efteråt
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: peppande, hård, glad
Om 10år tror jag att FVK: säkert har kommit ännu en bit längre än idag om det är möjligt =) Vi börjar ju ha allt man behöver.

3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK: Fartig, mamma, fru =)
Jag arbetar: Jobbar som förskollärare
Några andra fritidsintressen som jag har är: Renovera i huset, vara med min familj, är sällan still även om jag inte tränar =)
Det jag längtar till mest av allt just nu är: Sommaren och att föda mitt andra barn =)
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: Ute, kanske vid en grillplats med min familj
En varm sommardag i juli spenderar jag helst: På stranden/badet eller hemma i solstolen
Favoritresmål: Thailand
Mitt motto: Upplev alla dina drömmar, våga testa
Detta visste ni nog inte om mig: Cocacola beroende i stora mängder =) Har cyklat vättern 2007 brevid Peter Jihde =)
Mitt absolut bästa träningstips till dig är: Gör det du tycker är kul och utgå från det. Ge aldrig upp! Det är du som bestämmer. Våga prova.





LARS BERGKVIST - GYM

Mitt namn är
: Lars Bergkvist
men du kan kalla mig: BQ
Antal ljus på min senaste tårta var: 44
Jag började instruera på FVK: 2000
och jag tycker det är: Superkul
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: Nyfiken, Stor och Rolig
Om 10år tror jag att FVK: Är om möjligt ännu bättre :-)


3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK:
Teknisk, arbetsam och pålitlig
Jag arbetar: som Medicintekniker
Några andra fritidsintressen som jag har är: Snickra på huset
Det jag längtar till mest av allt just nu är: Att få innertaket klart
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: I slalombacken
En varm sommardag i juli spenderar jag helst: på stranden
Favoritresmål: Thailand eller Yngsjö (Skåne)
Mitt motto: Det är bättra att ha och inte behöva än att behöva och inte ha.
Detta visste ni nog inte om mig: Jag har gjort en film om sågen i Kroksjön som Kungen har sett.
Mitt absolut bästa träningstips till dig är: Tid för träning är ingenting man får utan man måste ta den.





BODYSTEP & BODYATTACK!

Kategori: Gruppträning

Nu har Kia Vornanen kört två tuffa pass här på morgonen!
Ni som var där, va tyckte ni? Va de kul, tufft, svettigt, jobbigt, svårt...?


BODYSTEP


BODYATTACK

Cykel-inspirationsdagen igår!

Kategori: Gruppträning


Kia Vornanen gick igenom upplägget för dagen!


Sen körde vi igång med en "bergsklass" där vi klättrade över två tuffa berg!
Efter lunchen gick vi igenom olika typer passupplägg där vi fick massor av inspiration!!
Vi fick i uppgift att sätta ihop en cykelklass, vilket typ av pass, tempo, tid osv!


Per "kroppen" är fokuserad profilbaneritare =)

Sen avslutade vi dagen med ett ännu tuffare cykelpass! 

Vi tackar Kia för en fantastisk dag! Nu tror jag alla våra cykelinstruktörer sitter hemma och filar på sina nya pass! Så förbered er på ett gäng tuffa klasser här framöver!

//Jossan

Vilka är vi... del 4 av... typ 50!

Kategori: Personal & Instruktörer

Dags att börja beta sig igenom alla våra fantatiska instruktörer!


MALIN RÖNNQVIST - CYKEL

Mitt namn är: Malin Rönnqvist... inte med k, utan qv... ;P
men du kan kalla mig: jaa... tydligen spinning-Malin, har jag hört.. men håller inte i längden, många Malin blir det!
Antal ljus på min senaste tårta var: 38 -hugas...
Jag började instruera på FVK: måste varit 2009.. tror jag
och jag tycker det är: fantastiskt roligt! Ett nöje som ger så mycket tillbaka, en massa nya bekantskaper, härliga kunder!
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: Det borde definitivt någon annan besvara.. hmm - ambitiös, glad, drivande
Om 10år tror jag att FVK: fortfarande är ett hemtrevligt krypin för träningssugna

3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK: ambitiös, glad & drivande =)
Jag arbetar: med information och kommunikation på Skellefteå Kraft
Några andra fritidsintressen som jag har är: Just nu håller jag på ta jägarexamen. Har hållit till en del i stallet oxå under åren.
Det jag längtar till mest av allt just nu är: en härlig sommar med nära & kära
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: i en snödriva eller i skoterspåret
En varm sommardag i juli spenderar jag helst: i stugan med ett fiskespö
Mitt favoritresmål är: måste nog säga Thailand
Mitt motto: Vad är det värsta som kan hända?
Detta visste ni nog inte om mig: Jag har tävlat i tv, snurrat på hjul med Hanna Graaf, det är förhoppningsvis preskriberat. Sedan blev jag uppringd av 'Ensam mamma söker' under tiden jag var singel, det hade ju varit något stort i Skellefteå =)
Mitt absolut bästa träningstips till dig är: Pain is temporary, glory is forever





ULRIKA LUNDGREN - BODYPUMP, CORE, CYKEL

Mitt namn är:
Ulrika Lundgren
men du kan kalla mig: Ullis
Antal ljus på min senaste tårta var: 31
Jag började instruera på FVK: januari 2004
och jag tycker det är: jätteroligt och otroligt beroendeframkallande
3 ord som beskriver mig själv när jag instruerar: perfektionist, glad och småelak ;P
Om 10år tror jag att FVK: har vuxit ännu mer och erbjuder ett ännu bredare utbud än vad vi redan gör

3 ord som beskriver mig själv när jag inte är på FVK: vardagslat, disträ, husmus
Jag arbetar: högstadielärare i spanska och engelska
Några andra fritidsintressen som jag har är:
renovera huset, umgås med mina barn, dola på i trädgården, lata mig med min karlslok
Det jag längtar till mest av allt just nu är: sommarlov
En solig vinterdag i mars tillbringar jag gärna: så långt bort som bara är möjligt från allt vad snö och fjäll heter
En varm sommardag i juli spenderar jag helst: på stranden med familjen
Mitt favoritresmål är:
Spanien
Mitt motto:
Oavsett hur bra du än är så kan du alltid bli bättre
Detta visste ni nog inte om mig: Min dag startar inte förrän jag fått mitt första glas coca-cola
Mitt absolut bästa träningstips till dig är:
Den bästa träning är den träning som blir av och glöm inte att fråga oss instruktörer om det är något du funderar på, stort eller litet....


 

Vilka är vi... Del 3 av.... typ 50!

Kategori: Personal & Instruktörer

MICHAEL KARINEN "CHEFEN"

(bild saknas)

Jag började arbeta på FVK: Jag startade FVK tillsammans med min bror Anders och min pappa Arne 1998
Jag är anställd som: VD
När jag är på FVK hittar ni mig mest troligt: på kontoret, i receptionen och i 'verkstan' - samtidigt!
När jag inte är på FVK kan ni hitta mig: i stugan i Villvattnet
Om andra skulle beskriva mig med tre ord, skulle det nog vara: omtänksam, snäll, lösningsfokuserad
Träningsglädje för mig är: på promenad med hunden Ville
Om 10år tror jag att FVK: har vuxit till en större anläggning och ingår i någon stor kedja

Inspirationsdag för våra cykelinstruktörer!

Kategori: Gruppträning



Imorgon lördag kommer Kia Vornanen hit från Göteborg för att hålla i en inspirationskurs för våra cykelinstruktörer! Vi hoppas att det blir en härlig dag och att vi får massa nya idéer till våra pass!

(därför är cykelklassen imorgon 10.15 inställd)

Träna på morgonen...

Kategori: Träning

Varje fredag när jag är kliver upp för att fara till jobbet för att köra morgoncore 06.45 brukar jag tänka: Åh sååå jobbigt!!! Jag har inte vaknat än, jag är trött, jag vill fortsätta sova! Men direkt passet kört igång så går de jättebra och de känns superkul! Åsså känns de så himla bra i kroppen efteråt! Man blir pigg och så tycker jag man känner sig stark resten av dagen! Man får helt enkelt en kanonbra start på dagen!

Eller vad tycker ni? Är 06.45 för tidigt för fysiska aktiviteter?

//Jossan

Just nu... CYKEL!

Kategori: Just nu...

Just nu kör Martin Jönsson lunchcykel! Han ser oförskämt pigg ut idag... vilket tryck han har i benen! Jag som trodde han skulle ha träningsvärk i benen idag för han var med på mitt bodypump-pass igår! Men han kan ju inte ha tagit i ordentligt... haha ;P eller...?!?



//Jossan

Snart kommer....

Kategori: Nyheter/Information

Tina Antonsson hem!

Våran goa, glada core, bodycombat och cykel instruktör är snart tillbaka! Förra hösten kände Tina att det var dags att testa vingarna så hon flyttade till London för att prova på något nytt och spännande! Hon jobbar lite på en restaurang på oxford circus, resten av tiden är hon ute på äventyr och upptäcker London!

Hinner man med någon träning när man lever storstadsliv?
Ja absolut, det är min stora passion i livet! Jag träffar en PT en gång i veckan åsså går jag på 2-3 Bodycombat-pass varje vecka! Någon löptur i Hyde Park hinns oxå med!

Trivs du bra?
Ja, alldeles for bra!

Längtar du hem?
Det är blandade känslor att åka hem, men jag saknar alla där hemma och tror verkligen det kommer bli en kanonsommar på Friskvårdskompaniet! Jag är riktigt laddad, även min garderob, det är farligt för plånboken att bo i Niketown =)



Så, snart kommer Tina hem! Hon kommer att jobba i receptionen och köra nåt core, cykel och bodycombatpass i veckan!

Vilka är vi... Del 2 av.... typ 50!

Kategori: Personal & Instruktörer

MARTIN JÖNSSON

Jag började arbeta på FVK:
2002
Jag är anställd som: friskvårdskonsulent
När jag är på FVK hittar ni mig mest troligt: i gymmet!
När jag inte är på FVK kan ni hitta mig: på norra Sytertoppen
Om andra skulle beskriva mig med tre ord, skulle det nog vara: rak, glad, otålig
Träningsglädje för mig är: 
blod, svett & tårar
Om 10år tror jag att FVK: firar 20års jubileum


IRENE ÖSTMAN

Jag började arbeta på FVK: som instruktör 2002, på "heltid" 2008
Jag är anställd som: gruppträningsansvarig & instruktör
När jag är på FVK hittar ni mig mest troligt: lite överallt, men helst i en gruppträningssal!
När jag inte är på FVK kan ni hitta mig: hemma i vårt nyinköpta hus i Kåge med min sambo och mina 2 barn
Om andra skulle beskriva mig med tre ord, skulle det nog vara: glad, omtänktsam & bra på att lyssna
Träningsglädje för mig är: den underbart sköna känslan man har efter ett tufft träningspass och allt det goda det för med sig
Om 10år tror jag att FVK: fortfarande är ett hemtrevligt gym som välkommnar alla och som anammar allt nytt som händer i träningsbranschen!


Då är det bestämt...

Kategori: Nyheter/Information

vi kör ett till maratonpass innan sommaren =)

Lördag 21/5, 09.15 missa inte detta!
Vi startar lugnt så vi kan vakna till liv med lite YOGA sen fortsätter vi lite tuffare med CORE.  Sen dansar vi loss till ZUMBA för att sedan ta ut sista krafterna i BODYCOMBAT!
Tidigare maraton har varit helt fantastiskt härliga så kom gärna och träna med oss!




Kvällen i arjeplog!

Kategori: FVK på äventyr!

Nya core passet!

Kategori: Gruppträning

Ni som var där, hur kändes de nya core passet? Var det jobbigare, lättare, krångligare, bättre...?

Ett extra Zumbapass....

Kategori: Gruppträning

kör Malin Garberg nu på lördag kl 10.15! Så va beredd på att boka din plats!

Jag testade ju Zumba för första gången förra veckan.... det var verkligen HUR KUL SOM HELST! Mycket roligare än va jag trodde!
//Jossan

Favorit i repris!

Kategori: Gruppträning

Det blir troligtvis ett maratonpass till innan sommaren! Kanske lördag 21/5 eller söndag 22/5!
Mer info kommer när vi vet mer =)

Release Core 4!

Kategori: Releaser

Snart är det dags för de nya core-passet! Tisdag 10/5 kör vi igång =)
Längtar ni till de nya? Eller tycker ni fortfarande om programmet vi kör nu?

//Jossan



Therese Öhman (core, cykel)


Tyck till - gruppträningsschemat ht-11

Kategori: Tyck till!

Nu är det snart dags att börja med gruppträningsschemat som ska gälla from 22/8 tom 18/12! Vi kommer till största delen utgå från de schemat vi har haft under vårterminen men några ändringar kommer att ske! Nu har ni chansen att Tycka till!

Kom gärna med ideér, förslag, funderingar, ändringar m.m!

//Irene & Jossan

Friskvårdskompaniet på äventyr...

Kategori: FVK på äventyr!



Ihelgen åker Frida Widz (gym, kettlebells) & Marcus Andersson (gym, kettlebells) till Luleå för att gå en Crossfit utbildning där dom bl.a. kommer få lite inspiration till nya kettlebellsövningar!

Vilka är vi... Del 1 av.... typ 50!

Kategori: Personal & Instruktörer

Kom på att vi kanske borde presentera oss... Vilka är det som jobbar på Friskvårdskompaniet... Ja, listan blir lång! När jag snabbt räknade är vi upp emot 50 personer! Så vi måste väl börja nånstans! Här kommer första delen av typ... väldigt många!

Vi börjar med våra fasta anställda!

Marianne Wallin
Josefin Lindgren
Martin Jönsson
Irene Östman
Michael Karinen



MARIANNE WALLIN

Jag började arbeta på FVK: November 2008
Jag är anställd som: operativt ansvarig för den dagliga verksamheten, instruktör & hälsokonsult
När jag är på FVK hittar ni mig mest troligt: på kontoret eller i receptionen
När jag inte är på FVK kan ni hitta mig: på golfbanan, ute med hunden eller på barnens fotbolls/innebandy match
Om andra skulle beskriva mig med tre ord, skulle det nog vara: glad, spontan & drivande
Träningsglädje för mig är: när jag åker ner utför en svart backe i ilande fart med brännande lår eller känslan efter ett tufft SPYC-pass när hela kroppen känns trött och flexibel
Om 10år tror jag att FVK: har expanderat till dubbel storlek och har nya stora omklädningsrum med bastu!



JOSEFIN LINDGREN "Jossan"

Jag började arbeta på FVK: som instruktör 2003, på "heltid" 2009
Jag är anställd som: receptionsansvarig & instruktör
När jag är på FVK hittar ni mig mest troligt: överallt! I receptionen, i gymmet, i gruppträningssalarna eller på kontoret!
När jag inte är på FVK kan ni hitta mig: ute på andra äventyr!
Om andra skulle beskriva mig med tre ord, skulle det nog vara: energisk, ansvarsfull & envis
Träningsglädje för mig är: glada motiverade & träningssugna människor, riktigt peppande musik och när man börjar längtar till nästa träningspass!
Om 10år tror jag att FVK: is still going strong!


Fortsättning följer...!

Arjeplog

Kategori: FVK på äventyr!




Oj, vilken härlig kväll vi hade i Arjeplog igår! 65st glada & träningssugna arjeplogsbor kom för att testa Zumba! Det blev succé! Vi körde även Core och Bodycombat! Nu laddar vi för ett nytt besök till hösten!

Tack Arjeplog för en trevlig kväll =)

//Jossan & Malin

Vatten....

Kategori: Allmänt




Jag passade på att fylla mina två flaskor med riktigt gott kranvatten innan vi åkte hem från arjeplog! Smart va ?!? ;P Jag är ju något less på "kokvatten" och att träna på kolsyrat är ingen höjdare!

Förresten, på onsdag får vi in okolsyrat vatten i 50cl-flaskor på här på FVK!

//Jossan

Friskvårdskompaniet på äventyr....

Kategori: FVK på äventyr!

Ieftermiddag åker jag och Malin Garberg (zumba, danceaerobic) till arjeplog för att köra gästpass med några instruktörer och deras medlemmar! Vi kommer att köra core, zumba & bodycombat! Det ska bli spännande =) Vi ska köra hårt med dom åsså hoppas vi på att vi kan ge dem lite inspiration!

Mer info om hur det gick kommer nog imorgon ;P
//Jossan

Bodypump!

Kategori: Gruppträning

Vi kanske har en liten liten bodypump överraskning som kanske dyker upp någon vecka i juli =) hihi...

Stay tuned!

//Jossan

Tillbaka i stan...

Kategori: Personal & Instruktörer

är Felicia Lundberg som är hemma på besök i veckan!

Felicia började som instruktör här på Friskvårdskompaniet i slutet av 2008! Förra sommaren flyttade hon till Stockholm för att läsa till Personlig tränare. Just nu jobbar hon på SATS i sthlm och har jobbat där som gruppträningsinstruktör sedan aug -10 och som personlig tränare sedan jan -11. I dagsläget jobbar hon heltid som PT och instruktör och håller klasser i cykel, cykel puls, core och bodypump.

Är det någon skillnad mellan att vara instruktör här på FVK och på SATS i sthlm:
- "Den största skillnaden från att vara instruktör där och här är nog att man har ganska höga krav där att verkligen ha fulla klasser eftersom att allting mäts i statistik som skickas ut till alla inom centret och jämförs vecka till vecka, men det gick ganska fort innan jag fick mina "stammisar" som kommer tillbaka varje vecka vilket är rikigt kul! Men det sätter ju lite press på en också. Förutom det så är det ju lite större salar = fler deltagare men annars är friskvårds MINST lika bra som SATS :D" - säger Felicia.

I sommar kommer vi få se mer av henne här på Friskvårdskompaniet. Hon kommer dels köra några pass varje vecka åsså kommer hon jobba lite i receptionen!

Längtar du tillbaka?
- "Ja, självklart längtar jag tillbaka! Fastän att jag trivdes bra i sthlm, men hemma är ju alltid hemma! Det har varit en rikigt kul utmaning och stor erfarenhet att flytta till en ny stad själv men det ska blir kul att komma hem igen också" - säger Felicia!


Kom och kör Bodypump med henne imorgon torsdag kl.11.00!

Nya maskiner till gymmet!

Kategori: Gymmet

Som ni kanske har märkt har vi påbörjat en uppgradering av våra konditionsmaskiner! Hittills har vi packat upp och monterat ihop:

CYBEX cyklar - 2 st 750C och 1st 750R
CYBEX ARC - 2 st 750AT
Octane Fitness Crosstrainer - 2 st
CYBEX Löpband pro - 3 st
Concept rodd - 6 st
Concept Ski-erg - 2 st
Le Mond g-force cyklar - 3 st UT och 1 st RT
Watt-bike - 1 st

Ja, namnen kanske inte säger er så mycke men dom är grymma! Vissa ser ut som rymdskepp =) Inte nog med det... snart kommer ännu nyare och häftiga löpband! Två av dom har tom en egen liten TV!





Nu under våren/sommaren och hösten kommer vi byta ut våran gymmaskiner! Är du intresserad av begagnade gymmaskiner? Kontakta Michael Karinen på 070-5830056. Först till kvarn!







Just nu... ZUMBA!

Kategori: Allmänt

Just nu kör Helena Holmlund Zumba uppe i stora salen!
Det både ser och låter riktigt kul =) Jag måste testa!

Ni som redan hunnit prova - vad tycker ni? Var det roligt, svettigt, jobbigt?

//Jossan

Ulrika gör debut som cykelinstruktör!

Kategori: Gruppträning

Nu på lördag kl 10.15 gör Ulrika Lundgren (bodypump, core, step) debut som cykelinstruktör! Vi garanterar riktigt grym och peppande musik =) Så missa inte detta!

Kör hårt & lycka till!



Vi testar...

Kategori:

Idag har testpanelen (som idag består utav Jossan) provsmakat alla swebars! Och ja, dom är hur goda som helst =) Perfekt innan och efter träning!

Här på Friskvårdskompaniet har vi sex olika smaker, kostar 20kr/st:
Jordgubb
Mintchoklad
Choklad
Lakrits
Banan-Choklad
Fudge crisp

Och vinnaren är......... LAKRITS tätt följd av MINTCHOKLAD! *mums*

Vilken är eran favorit?




SWEBAR® är proteinbaren framtagen för dig som vill ha en snabb och smaklig proteinkälla som borgar för maximal återhämtning och muskeluppbyggnad. Swebar passar lika bra som återhämtning efter ett träningspass som ett uppladdningsmål innan. Swebar är också det perfekta mellanmålet för dig som är i farten och ändå vill vara säker på att få i dig bra protein och långsamma kolhydrater.

Tillbaka i stan...

Kategori: Nyheter/Information

är Felicia Lundberg som är hemma på besök i veckan!

Felicia började som instruktör här på Friskvårdskompaniet i slutet av 2008! Förra sommaren flyttade hon till Stockholm för att läsa till Personlig tränare. Just nu jobbar hon på SATS i sthlm och har jobbat där som gruppträningsinstruktör sedan aug -10 och som personlig tränare sedan jan -11. I dagsläget jobbar hon heltid som PT och instruktör och håller klasser i cykel, cykel puls, core och bodypump.

Är det någon skillnad mellan att vara instruktör här på FVK och på SATS i sthlm:
- "Den största skillnaden från att vara instruktör där och här är nog att man har ganska höga krav där att verkligen ha fulla klasser eftersom att allting mäts i statistik som skickas ut till alla inom centret och jämförs vecka till vecka, men det gick ganska fort innan jag fick mina "stammisar" som kommer tillbaka varje vecka vilket är rikigt kul! Men det sätter ju lite press på en också. Förutom det så är det ju lite större salar = fler deltagare men annars är friskvårds MINST lika bra som SATS :D" - säger Felicia.

I sommar kommer vi få se mer av henne här på Friskvårdskompaniet. Hon kommer dels köra några pass varje vecka åsså kommer hon jobba lite i receptionen!

Längtar du tillbaka?
- "Ja, självklart längtar jag tillbaka! Fastän att jag trivdes bra i sthlm, men hemma är ju alltid hemma! Det har varit en rikigt kul utmaning och stor erfarenhet att flytta till en ny stad själv men det ska blir kul att komma hem igen också" - säger Felicia!


Kom och kör Bodypump med henne imorgon torsdag kl.11.00!

Bodycombat omröstning...

Kategori: Gruppträning



Vilket Bodycombat-pass tycker ni har varit bäst hittills? Vi är just nu inne på vårat sjättepass! =)

Kommer ni ihåg? En snabb uppdatering kommer här!

42:an Vi startade med linkin park-numb, sen hade vi en härlig kombination av karatepunch, backfist & roundhousekick till Scooter-I was made for loving you.
Vi kommer aldrig glömma The prodigy-Warriors dance där vi kämpade med gingan och esquivan! Och det bästa av allt, muay thai låten - excalibur där vi körde typ 1 miljard knän!

43:an Grymt bra uppvärmning till Freedom/starstrukk. Sen det bästa - The black pearl (grymt bra låt) SVÄRDET!
Avslutades med overload - massor med bodyhooks!

44:an Låtarna jag minns: paint it black - massa knän och "the shoot" och såklart låten "inessum dirmai" där vi lärde oss kicka med kontroll. Vi höll en sidekick helt stilla vääääldigt länge! Sen hade vi den där "Metal Kombat for the mortal man" grymt jobbigt!

45:an Första powerlåten - Because the night där vi duckade mellan jabbarna! Take alook around där vi körde evasive sidekick! Roussian roulette där vi blockerade samtidigt som vi förflyttade oss framåt och till sist, I can transform ya där vi gjorde massor med armhävningar.

46:an Den körde vi ju ganska nyligt. Ryska Kalinka låten, Spitfire med sidekicks och esquivas. Braveheart låten med pilbågen och armbågar och till sist I surrender, grym låt!

47:an Det kör vi ju nu!

Så... va tycker ni? Vilket pass har varit bäst hittills?

//Jossan

Bodycombat 48

Kategori: Gruppträning

Här kommer lite "inside information" om nya Bodycombat-passet! =)

Mattias Pettersson, en av våra medlemmar, jobbar ibland på resande fot. Iveckan var han i Sthlm och fick möjlighet att gå på ett premiärpass! Tydligen kommer vi få kämpa med massa kickar, massa jabbar och massa running man!

Mattias säger oxå att musiken är grym! Bl.a är det remixer på In my head-Jason Derulo, Smooth criminal-Michael Jaksson & The Time-BEP!

Vi kommer dra igång med Bodycombat 48 i slutet av juni! Längtar ni???

//Jossan


(fotograf: Robert Olsson)

Maraton?

Kategori: Gruppträning

Vad tycker ni! Ska vi köra fler maratonpass? Och vilka kombinationer av pass?
Kom gärna med förslag!



//Jossan

Bodyattack & Bodystep!

Kategori: Nyheter/Information

Söndag 15 maj kommer en gästinstruktör från göteborg hit till Friskvårdskompaniet! Kia Vornanen kommer köra två Les Mills pass - Bodystep 10.15 och Bodyattack 11.30! Passen går att boka fyra dagar innan, antingen på våran hemsida eller via telefon!

BODYATTACK® är ett intervallsträningspass som främst tränar konditionen. Passet innehåller atletiska enkla övningar som knälyft, svikthopp, knäböj och armhävningar. Du kan förvänta dig high impact (hopp), en hög puls och snabba explosiva rörelser. BODYATTACK® är enkelt och effektivt! Under tre konditionsdelar tränar du kondition och uthållighet. Mellan varje konditionsdel ligger en styrkedel som samtidigt ger dig en aktiv återhämtning. Du kommer att förbättra din kondition och öka hållfastheten i senor, ligament och skelett. Du får en allmän förbättring av hälsan.



BODYSTEP® är konditionsträning med hjälp av en höj- och sänkbar step up-låda. Det innebär en enkel koreografi som är lätt att följa- inte alls som vanliga step up-klasser som har blivit alltmer komplicerade och svåra för nybörjare. BODYSTEP® är enklare, men också mer intensivare än andra step up-klasser, vilket gör det till en mycket roligare, säkrare och mer lättillgänglig träningsform. Passet kommer framför allt utveckla och tona muskulaturen i underkroppen. Under ett pass har du gått upp och ner på step up-lådan cirka 2000 gånger! Programmet innehåller också övningar för armar och överkropp, så att du tränar alla de viktiga muskelgrupperna.



Hoppas ni kommer!

//Marianne

Vad är Les Mills?

Kategori: Gruppträning

LesMills är ett av fitnessbranschens största utbildningsföretag inom gruppträning. LesMills har åtta olika träningsprogram, Bodycombat, Bodypump, Bodybalance, Bodyjam, Bodyattack, Bodystep, Bodyvive och RPM. De fyra första kan du träna här på Friskvårdskompaniet! Passen är koreograferade i förväg av LesMills egna koreografer (vi får alltså inte ändra något i programmen) Les Mills har sitt ursprung i Nya Zeeland, finns i 75 länder, på 13 000 träningsanläggningar och tränas av över 6 miljoner människor varje vecka. Så vart du än tränar i världen kör vi samma program!

För att bli en godkänd Les Mills instruktör går man en utbildning (oftast i Sthlm) under tre dagar där man får lära sig om fem hörnstenar: koreografi, teknik, coachning, kontakt och att skapa träningsmagi. Grundutbildningarna på Les Mills är fysiskt krävande, därför behöver man vara i god form och ha en vana från den typen utav träning som man ska utbilda sig i. Under utbildningen blandas teori med praktik för att underlätta inlärningen. Man blir dessutom filmad och utvärderad. Om man blir godkänd på grundutbildningen får man börja köra övningspass på sin anläggning. Inom tre månader ska man filma sitt pass för att skicka in till Les Mills och bli utvärderad igen.

Var tredje månad kommer ett nytt program. Vi får en dvd och koreografi, sen nöter vi i sinne för att sedan köra en RELEASE!



Vill ni veta mer... Fråga på!
//Jossan

ZUMBA

Kategori: Gruppträning

Nu är det äntligen dags! Zumba release ikväll kl 19.15!
Zumba är en dansbaserad träningsmetod som fokuserar sig på de latinska dansstegen, som exempel salsa och samba. Tillsammans med enkla steg bildar de en kombination som blir en dansworkout till latinsk musik!

Passen kommer att ligga på måndagar 19.15, onsdagar 19.15 och torsdagar 19.00 (undantag denna torsdag, då är det ingen zumba) Håll även utkik efter extrapass som kan dyka upp, t.ex nu på fredag =)



//Marianne

KAMPANJ! Sommarkort 795:-

Kategori: Nyheter/Information

Gäller på alla aktiviteter under perioden 16 maj-31 augusti.
Öppet hela sommaren!

KAMPANJ! Träna hela sommaren för 199:-

Kategori: Nyheter/Information

Teckna autogirokort eller årskort innan 31 maj så får du träna fram till den sista augusti för endast 199:- Autogirokorten och årskorten gäller minst 12 månader från 1 september 2011.

Celsius

Kategori: Allmänt

Nu har vi börjat sälja celsius igen!

Celsius har utfört flera studier som visar de hälsosamma fördelarna en Celsius kan ge dig. Sex uppfriskande smaker som helt enkelt förbränner upp till 100 kalorier eller mer under tre timmar. Dessutom ökar din vitalitet och prestationsförmåga, utan att höja blodsockret.




www.celsiussverige.se

//Marianne

Välkomna till Friskvårdskompaniets nya blogg!

Kategori: Allmänt


Nu är den äntligen igång - Friskvårdsbloggen! Här kommer ni kunna läsa om allt möjligt som händer här i huset, t.ex nyheter, kampanjer, gruppträningspass, våra instruktörer, testpanelen testar, gästbloggare m.m.

Nu kör vi =)

//Jossan