Friskvårdskompaniet

Valborgs!

Kategori: Allmänt

Hade massor jag hade tänkt skriva idag.... eller egentligen inget viktigt... men iaf! Nåväl, fick otroligt bråttom nu så det får bli imorgon istället!

Men jag hinner önska er en riktigt TREVLIG VALBORGS!

Sköt om er!
//Jossan

För de är ingen vanlig dag....

Kategori: Allmänt



... nej, det är Irenes födelsedag! Hurra hurra hurra!!!

Våra mål - DAG 6 & DAG 7

Kategori: Våra mål! Våren 2012

Jahapp, hur går det för oss!?! En sån här dag skulle jag kalla en helt perfekt dag för en löptur! Vilket underbart väder... ;p eller vad säger ni, har ni kommit igång med löpningen?
Å hur har de gått ihelgen för er som har godisförbud?

Snart är 7 dagar avklarade... 7 av 42! Å en veckan avklarad... 1 av 6!



Heja heja allihopa =)

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Anna, jag har inte glömt dig & dina frågor... jag har bara tänkt kolla lite med Irene innan jag svarar! Tänkte bara så du vet ;P



Kommentar:
Var på Sh´bam -passet idag och det är verkligen ett superkul pass! Lite "tyckande"; Lördag 14:00 (eller tom senare) är en jättebra tid på lördagar. Hörde att det var fler i lokalen som tyckte det. Lite "frågande": har ni några planer på en dansgrupp för barn?
//Linda

Svar: Hej Linda!
Kul att du gillar passet =) På vårat senaste möte så pratade vi om ett eftermiddagspass på lördagar... så det är inte helt omöjligt att det blir ett sånt till hösten =)
Jag har inte hört något om en dansgrupp för barn, men jag ska absolut framföra detta! Jag vet att vi hade grupper för nått år sedan så vi har provat förr iaf!




Kommentar: en sak jag tänkte på..
du och tina som har pass flera ggr per vecka.. vad har ni för mål?
eller är det svårt att ha mål när man jobbar med det ni gör?
vi säger att ni skulle vilja ha en löparkropp (smal med inte så mkt stora muskler), vore inte det svårt då när ni har body combat m.m? har ni några mål på hur ni vill se ut i kroppen eller tar ni det som det kommer eftersom ni jobbar med olika pass? hoppas du förstår :)


Svar: Hej Jenny!
Först vill jag säga att jag kan ju bara svara för mig själv, inte för Tina, så det får hon gärna göra själv ;p
Ja, det är svårt att ha specifika mål med träningen när man har detta som jobb! Det finns tyvärr inte så mycket tid till "egen" träning! Men jag har världens bästa jobb och jag skulle inte vilja byta det mot något annat så just nu är inte min egna träning så viktig för mig. Jag njuter varje sekund av att vara instruktör, och så länge jag tycker det är kul får min egna träning vänta! =) Men under sommrarna, då jag är ledig & inte har semester från allt som heter träning brukar jag fokusera helt på mig själv, då blir det mycket löpning!
Så just nu och så länge jag kommer jobba som instruktör är målet att vara en så bra, insprirerande & peppande instruktör som möjligt! Men sen självklart, hur jag än tränar så är det största målet för mig att träna för att må bra! För några år sedan hade jag inte direkt en hälsosam inställning till träning, och där vill jag absolut aldrig hamna igen! Jag vill träna för att jag tycker det är kul och för att jag blir lycklig av det!

//Jossan

Hej!

Måste instämma i det mesta Jossan beskriver, att ens egna träning hamnar lite i skymundan när det inte finns så mycket tid eller framförallt fysiskt ork kvar. Kroppen och knoppen har en viss mängd energi att ge, och ibland när det blivit att hålla i många pass på en vecka, då hinns helt enkelt inte den egna träningen med, och då är det svårt att följa en ev träningsplan man lagt upp sen tidigare!

Så några specifika mål med min träning eller kroppsform har jag då inte just nu iaf! Jag tränar för att jag helt enkelt ÄLSKAR att göra det och för att jag blir så GLAD av det, och sen kanske liiiite för att få äta vad jag vill...( Har försökt ha godislöfte mm men alltså det biter inte på den här godisgrisen och kakmonstret! Så en stor eloge till alla er som har det som mål nu och som faktiskt klarar av det! ;) )

Sen har jag självklart baktankar med VILKA pass jag instruerar i och VARFÖR. Just nu kör jag ju core, yoga, cykel och combat, vilket jag tycker utgör en bra blandning både för bålstabiliteten, smidigheten och framförallt konditionen. Försöker sen få in lite styrka nu och då och även andra träningsformer jag gillar som tex simning och bodypump, bara för att det är så himla kul, men också nyttigt för kroppen med variation =) Så det är mest för intresset och för den goda sakens skull jag håller igång och tränar, inte just för kroppens utseende. Hoppas du fått svar på din fråga!! =)

//Tina

Lördag!

Kategori: Allmänt

Dagen började med ett Bodycombat Teknik-pass följt av ett vanligt Bodycombat-pass! Mycket härligt! En kanonbra start på en lördag enligt mig ;P Det blev dock en riktigt tuff knockout på slutet... i vanliga fall nockar vid motståndaren efter 196 slag.... idag tog det nog uppemot 300!!!! Haha =) råkade svamla lite! Så tack alla som var med idag, jag hade jättekul!

Nu känner jag mig tröttare än vanligt... men en ordentlig lunch och kanske lite sol i ansiktet borde göra susen!

Trevlig helg!
//Jossan

Våra mål - DAG 5

Kategori: Våra mål! Våren 2012

Självklart kommer jag sparka dig i baken Linda!!! Säg bara till ;p
Å Mirja, jag gillar verkligen ditt upplägg med chinsen! En mycket bra plan!

Okej, dag 5! Hoppas det går bra för er allihopa! Ihelgen kommer jag verkligen tänka på er som har godis eller sötsaksförbud.... för helgen brukar ju som höra ihop med sånt ;P Håller tummarna för er! Men jag tycker ni kan göra en fruktsallad å äta kesella vanilj till, det är ju supergott ;p mums!

Näpp, nu tar jag helg... tills imorgon då det är dags för Bodycombat! =)

Ha en riktigt trevlig kväll!
//Jossan

En helt vanlig fredag!

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag! Å det känns, alla är som så på så bra humör! Måste vara för att det snart är helg, eller va tror ni? Vi har ätit gofrukost och haft möte nu på morgonen! Sen storstädat omklädningsrummen! Så som vanligt fullt upp!!! Nu är det andra sysslor som står på schemat:

- Marianne kör ett extrapass för våra seiorer.
- Johan har en PT-kund i gymmet.
- Irene går igenom ett träningsprogram med frisörelever från John Bauer!
- Peter är på ett möte med ett nytt företag.
- Tina jobbar med våran kampanj
...och jag håller ställningarna i receptionen! ;P

Men nu ska jag snart börja ladda för lunchcykel! Känner mig otroligt taggad idag! Pigga ben, riktigt redo för att träna hårt!

Sen så kan det nog vara så att vi nu har två hemligheter.... en för er gruppträningsfantaster och en för alla gymälskare!!! Meeeeen... jag håller nog på de tills på måndag eller tisdag ;P hoppas ni blir riktigt nyfikna nu!

Jo, en sak till.... om ni vill komma med önskemål till sommarschemat så hjota till nu!

Ha en underbar fredag!
//Jossan

Minne för livet!

Kategori: Allmänt

Studio One, Les Mills, Auckland, New Zeeland, 31 januari 2012

BODYCOMBAT 52





Kan fortfarande inte riktigt förstå att vi faktiskt var där! Nu är det ganska precis 3 månader sedan! Blev så himla glad när jag hittade den här bilden nyss.... jag minns knappt att den togs, var så himla... ja, hur ska jag beskriva, taggad, speedad, exalterad!!! Den togs just innan passet skulle starta! Ser ni oss...?!? ;P
Jaaa, det var häftigt, helt obeskrivligt! Om typ 6 veckor bör vi få DVD-filmen... SOM jag längtar!!!

 





//Jossan

God morgon kära läsare!

Kategori: Allmänt



Upp å hoppa!!! Nu har vi öppnat så nu kan ni komma å träna ;p

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kul att du gillar releasen Emma!

Här är låtlistan för BODYCOMBAT 51!

1a: Give Me Everything (Sunny Dee Remix) – Jason Born
1b: Loud (Technoposse Remix Edit) – Big Diddy
2: Bark At The Moon – Fortified Pro
3: Here Tonight – Reality Charm And Solitude
4: Another Way To Die - Disturbed
5: Kung Foo Fighting – Kickers Kingdom
6: Where Them Girls At (Mix I) – Olson Bjerre
7: Born To Kill – Airbourne
8: Land Of Dance (Sy And Unknown Remix) – Retro And Flawless
9: Champion – Chipmunk feat. Chris Brown
10: Awake And Alive (Rock Radio Mix) – Skillet

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: sh´bam är hur kul som helst! roligt med massa olika slags danser.. t.ex westerndansen är ju lite skoj ;) kul att ni har det och jag hoppas ni inte slutar ha sh´bam.. kommer ni ha det i sommar med? eller är det en av sakerna som blir lidande just under sommaren?

Svar: Hej Jenny!
Kul att du gillar passet =) Vi kommer absolut köra sh´bam i sommar, så mycket som de bara går! Vi hoppas verkligen på minst ett pass per vecka iaf, men de beror lite på när våra instruktörer ska ha semester! Vi jobbar p sommarschema för fullt!

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Nu Jenny! Bättre sent än aldrig... visst! ;p
Här kommer låtlistan till zumbapasset!

Maroon 5 - Moves lika jagger
50 cent mix - In da club
zumbaskiva - Boom Boom mama
Artist okänd - Quedate mas
Shakira - La tortura
Pitbull, Nayer - Suavemente
Wilfrido Vargas - Abusadora
Juanes - La camisa negra
Sean Paul - we be burning
Zumbskiva - If u wanna dance
Latin Fresh - Bata bata
Pitbull - Give me everything
Ulrik Munter - soldier
Molly - Why am I crying

Våra mål - DAG 4

Kategori: Våra mål! Våren 2012

Jag startade min dag med en snabb löptur, det fick bli en väldigt kort runda eftersom jag vill vara pigg ikväll på mitt tabatapass... var egentligen inte så taggad, mina ben kändes otroligt tunga, men himmel så härligt det är efteråt! Å nu är 2 löppass av 3 avklarade! Så vad ska ni träna idag? 

Å välkommen Mallan! Kul att de är fler som hakar på! Heja heja!

//Jossan

Torsdag!

Kategori: Allmänt

Nu vill vi höra, alla dansare, vad tycker ni om sh´bam? Har ni hunnit testa passet? Är det kul, svårt, roligt, svettigt? Känner ni er som en stjärna efteråt?





Annars då... jo! Vi säljer nu bärpulver från immun.se! Det är super, man kan ha pulvret i gröten, filen, smoothien eller i ditt te! Rik på antioxidanter, vitaminer samt mineraler!





Sen har vi ju den där roliga glada nyheten till er som älskar gruppträning..... men jag tror jag håller på den tills imorgon! ;P Stay tuned!


Ha en bra dag!
//Jossan

Hepp hepp!

Kategori: Våra mål! Våren 2012




NU KÖR JAG... KÖR NI?

//Jossan

Våra mål - DAG 3

Kategori: Våra mål! Våren 2012


Hoppas det går bra för er! Nu är det bara 39 dagar kvar!
Härligt att höra av er Sara och Elin! Bra jobbat tjejer ;p Å helt rätt att komma in i tänket först Elin, då är man definitivt på rätt spår!
Själv har jag hunnit med ett av mina tre löppass! Känner mig dock lite stressad att hinna med två till nu i veckan... meeeen allt går om viljan finns, eller hur!?!

Nåväl, keep up the good work!
//Jossan

Kära gruppträningsfolket!

Kategori: Nyheter/Information

Åhh... jag har en JÄTTEGLAD och rolig nyhet, som jag såååå himla gärna skulle vilja berätta om för er som älskar gruppträning!!! MEN jag måste hålla på de ett tag till ;p Sorry =/ nu blev ni allt lite nyfikna va? hihi!

Hoppas ni får en fin onsdag!

//Jossan

Välkommen hem Johan!

Kategori: Allmänt



Nu är Johan tillbaka efter sin semester i Thailand!
Utvilad, taggad & lite brunare än vanligt ;P

Hej alla combattare!

Kategori: Gruppträning

Nu är det dags för teknikpass på bodycombat!
Onsdag 18.15 och lördag 9.30! Hoppas ni kommer ;P
Ju bättre teknik man har desto roligare är det, jag lovar! Det är en härlig känsla när man får förståelse för vad man faktiskt gör... så man inte bara står å vevar å kastar ut ett ben här och där! Hittar man tekniken så känner man sig häftigare, tuffare & starkare! Typ som Bruce Lee... ;p




Å kolla vilka snygga å häftiga brudar jag hittade på bild här då! Det måste vara från releasen av BC51!

//Jossan

BP 81 och BC 51

Kategori: Releaser

Nu vill vi veta.... vad tycker ni om de nya releaserna? Nu har vi ju hunnit köra några gånger!



//Jossan

Våra mål - DAG 2

Kategori: Våra mål! Våren 2012

Härligt, nu är vi igång! Första dagen avklarad =)
Tänkte höra lite mer er vad ni har för upplägg? Vad ska ni göra för att nå era mål? Det är alltid en fördel om man har någon typ av "plan"!

Läste att Sandra hittat tuffa övningar för rumpan på bodyrock! Det är ju kanon! =) Härligt jobbat!

Och kom ihåg: GÅ INTE UT FÖR HÅRT! Vi hinner, så skynda långsamt! ;P



Glad tisdag på er!
//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: Hej jossan! jag har en fråga,
jag blir alltid jättehungrig efter ett träningspass och undrar om du har något bra tips på något mättande man kan äta efteråt?



Svar:
Hej!
Bra att du frågade, detta är något som är viktigt! Jag är precis likadan, blir alltid superhungrig efter träning!

Så här kommer lite tips på vad man kan äta direkt efter träning (alltså inom 30 minuter, för varje minut som går innan du får i dig något förlängs din återhämtningstid med 45-60 minuter! Så om det börjar dröja upp till 2 timmar innan du äter något är du inte fullt återhämtad förän efter ca 4 dygn!!!):

- 1-2 bananer + ett stort glas mjölk
- en smoothie gjord på kesella, yogurt, havregryn, banan och bär
- någon fruktkräm och keso
- 1 gainomax + en frukt
- en smörgås med skinka/kalkon, någon grönsak + juice
- kesella + ett litet paket russin

Några av dessa återhämtningsmål tycker jag absolut är enkla att ha med sig till träningen så man snabbt kan fylla på med energi efter passet! Sedan när du kommer hem kan du i lugn och ro förbereda ditt nästa mål.... frukost, lunch, middag eller kvällsfika!
Alltså, efter återhämtningsmålet är det sedan viktigt att äta ett större mål inom 1-2 timmar. Tränar du mitt på dagen passar det bra ihop med lunchen! Tränar du eftermiddag eller tidig kväll kan man försöka lägga middagen efter träningen och istället äta ett större mellanmål några timmar innan träningen. Tränar du senare på kvällen är det en fördel att äta middagen innan och sedan avsluta dagen med ett lite större kvällsmål, typ en portion yoghurt, müsli och en frukt + mackor med smör, pålägg och någon grönsak.
Det jag vill försöka komma till är att det är viktigt att man skiljer på återhämtningsmål och våra andra mål!


Hoppas du fått något tips!
//Jossan






Från ett tidigare inlägg:
Under ett hårt träningspass bryter kroppen ner musklerna, därför är det viktigt för återuppbyggnaden av musklerna (det är i denna fas musklerna blir starkare) att så fort som möjligt, gärna under den första timman, få i sig ett återhämtningsmål. Målet bör bestå av både kolhydrater och protein, som t.ex en gainomax och en banan.

Efter ett träningspass är immunförsvaret kraftigt nedsatt, därför är du extra känslig för att bli sjuk timmarna efter träning. Protein och kolhydrater återställer kroppens immunförsvar och kan påverka immunsystemet till att endast vara nedsatt under 4 h efter träning, istället för ända upp till 3 dygn efter träning.

Om du äter ett återhämtningsmål direkt efter träning, orkar du under nästa pass prestera på en hög nivå en längre tid. Det beror på att återhämtningsmålet ökar glykogeninlagringen. Glykogenet ger i sin tur energi vid muskelarbete. Har man bara halvfyllda glykogenlager då man påbörjar nästa pass, kommer man inte att orka hålla samma höga nivå under lika lång tid, som om då man hade haft välfyllda glykogenlager.

Inom 2 h efter träning bör man sedan äta en bra sammansatt måltid (lunch eller middag).

Våra mål! 23 april

Kategori: Våra mål! Våren 2012

Här kommer det gamla inlägget om "våra mål"

Vi ska, alla som vill, sätta ett eget personligt mål med våran träning. Vi har 6 veckor på oss, med start på måndag den 23 april, så den 4 juni hoppas jag att vi lyckats, eller iaf kommit igång å hunnit en bit på vägen iaf! Under de här 6 veckorna kommer vi uppdatera lite om hur det går och hur de känns!

De här målet kan vara precis vad som helst... kanske att kunna:

- köra en hel bicepslåt på pumpen med någon specifik vikt
- göra X antal armhävningar på knä/tå
- kommit igång med löpning
- förändra sin kost, kanske bli bättre på att äta en ordentlig frukost på morgonen eller hitta bra mellanmål som funkar
- vågat testa några nya andra träningsformer
- få upp sin kondition

- göra X chins
- stå i en planka i X minuter
- ta X kg i bänkpress
- bli smidigare
- lärt sig att gilla...typ yoga eller spinning
- hålla sig från att äta godis ;P

Ja, detta är bara exempel.... jag tror ni förstår vad jag menar... precis vad som helst! Självklart kan ni vara anonyma! Vi kommer att lotta ut ett FINT pris bland alla ni som är med!



Start: måndag 23 april!

6 veckor... 42 dagar.... det kommer gå hur fort som helst! ;p

Jag hoppas ni är taggade.... ihelgen bestämde jag mig för att mitt mål skulle handla om löpning! Kände mig otroligt taggad, har dessutom köpt nya löparskor å allt! Men sen när jag vaknade imorse och kollade ut genom förstret å såg att det snöade (JAG HATAR SNÖ!!!!!!) så tappade jag motivationen lite.... =( Men då gick jag in här å läste era kommentarer och det fullkomligt sprudlade av energi, motivation & pepp! Så därför hoppas jag att vi kan tagga & hjälpa varandra! Oftast är det bara nåt litet som behövs... och visst kan man hitta motivation genom andra! Jag tror ni förstår vad jag menar! Så nu är jag på gång igen, otroligt taggad trots detta skitväder!

Japp, nu är det dags! Ni får uppdatera om hur det går för er hur mycket ni vill, gärna varje dag! Jag hoppas oxå att ni peppar varadra genom att dela mer er av era bästa tränings & kosttips! Kanske någon kan komma med förslag på nyttiga smoothies till Elin, tuffa rumpövningar till Sandra, frukostförslag till Emma o.s.v! Något som vore jättekul är om ni ville maila in nån bild! Ni som vill komma igång med att gymma kan väl ta en bild under erat första gympass ;p eller någon kanske kan skicka in en bild på sitt bästa & godaste mellanmål! Skicka gärna till: [email protected]

Å vet ni, än är det inte försent! Ni andra, som egentligen vill vara med men inte skrivit något än, gör det nu!

Så då är det väl bara att vi önskar varandra lycka till!



NU KÖR VI!!!!!


//Jossan







Instruktör-Linda
Klart jag är med Jossan! Jag siktar på två löppass/vecka. Och lova att du sparkar mig i rumpan om jag fuskar :)



Mallan
Självklart vill jag hänga på. Mitt mål är att tänka "träningssmart", prioritera om. Lägga om min träning. Mitt mål är att tillbringa 2-3 dagar på gymmet i kombination med minst ett löppass i veckan. Nu ska kroppen bli starkare. Let´s go!



An
gelica
Mitt mål är att förbättra mina kostvanor.



Anna-Karin
Jag MÅSTE helt enkelt vara med! Med tanke på att jag är anmäld och ska springa Blodomloppet den 29/5 så blir mitt mål att starta löpträningen. Två löp-pass i veckan satsar jag på.
Länge leve träningsvärken!!




Emmy

Blev så peppad av era mål så jag kör två egna också!
- Löpning 2 ggr/vecka.
- Bålstabilitetsträning 10 min på kvällen hemma, minst 5 kvällar i veckan.




Jessica
Mitt mål är att jag ska vara utan allt dolt socker pasta, och andra mjölprodukter samt godis. Även att jag ska dricka mer vatten. Till detta ska jag träna minst 2 gånger per vecka. Från att vara en riktig stoftpotatis vill jag ha upp min energi i kroppen.



Mirja
Hinner jag också vara med? Jag har mest kört chins med avlastning eller vad man ska kalla det, när jag väl försökt mig på dom. Tänkte ta tag i saken och bli grym på riktiga chins istället! Minst 5, men gärna fler. Och så kan jag haka på sötsaksförbudet. Kul grej! Tummen upp för dig Jossan ;)


Anneli
Mitt mål handlar också om löpning. I september ska jag tillsammans med två kompisar springa Sthlm halvmarathon (2,1 mil). Sträckan i sig blir inte något problem men jag vill gärna bli snabbare innan det är dags. Mitt mål här blir därför att springa 1 mil på under 55 minuter, helst så nära 50 minuter som möjligt :)


Zandra
Vad kul och vad bra mål alla satt upp! Hinner jag fortfarande vara med?
Isåfall blir mina mål att;
- Äta bättre innan och efter träning
- Förbättra konditionen, tycker det är tråkigt men vill i alla fall ha ett pass i veckan.
- Till sist, självklart klara hela bicep-låten (utan fusk) på bodypumpen med minst 5 kg! (5kg x 2, alltså en på varje sida)



Elin
Jag har haft ett par olika upplägg i tanken de senaste veckorna och nu blev jag ju tvungen att bestämma mig :)Jag är inte lika specifik som i exemplet men mina mål är:

-att komma igång ordentligt med träningen =minst 2 pass på Friskvårds och 1 hemma /vecka
-sluta äta ljust bröd (jag älskar en kvällsmacka...)
-få bättre frukostvanor m nyttiga smoothies mm
-prommenera mera på lunchen, minst tre gånger i veckan

Ja, för mig känns det här som ett tufft mål men jag är väldigt sugen på att den 4e juni kunna känna mig stolt över mig själv och ha ändrat mina vanor :)



Emma M
Mina mål är att:
- hålla mig borta från godis, kakor, läsk osv (har gjort det i 2 veckor nu!)
- bli bättre på att äta en ordentlig frukost
- få bättre kondition
- bli bättre på plankan och armhävningar
- Prova några nya gruppträningar (box, bodypump tex)
Det är vad jag kan komma på nu! Kanske fyller på listan sen!;)



Maria
Jag tänkte ha som mål att: klara armhävningarna på tå på bodypumpen. Det blir förmodligen på vilja jag får köra... :)



Ida K
Kul idé!
jag kör nog på köpförbud på godsaker såsom godis, chips/ostkrokar & kakor sedan ska jag dessutom börja med att löpa ute minst 2-3 gånger per vecka! är taggad till tusen:)




Patrik
Har tagit ett godisfritt år sedan 1a jan, drömmer om godis när jag sover....efter 4 mån fortfarande, vilken last man har dragit på sig...Målet med stort M, är att jag ska klara av bootcampen.



Ann
Jamen vad fasen, klart att jag måste haka på. Å vad ska jag då utmana mej själv på???? Hmmmmm, den ultimata och absolut mest kännbara utmaningen för mej måste ju vara att låta bli smågodiset, ostkrokarna och chipsen. Ja jösses, så måste det bli.



Ida L
Nu ska jag banne mig sluta med denna chokladfestival-mani jag haft sen i julas! så sötsaker och kakor ska bort! och så vill jag förbättra smidigheten :)



ELIN
SOCKERFRITT
Inget godis, läsk, kakor osv. Men jag ska även hålla mig borta från "det dolda sockret" i bröd, pasta, såser, you name it!
Vill även gå ner 7kg till (har redan gjort en resa på -9kg, känns tajt med 7kg till i juni men med viljan klarar man allt!)



Ida
Låter kul, hakar på !
Mina mål är:
- Mindre godis
- Öka på till tyngre vikter på gymmet



Sandra
Jag är på!!!!!!
Mina mål:
Skippa chips och läsk (äter inte godis)
Öka cardio passen för att ladda för barmarkslöpningen
Och extra fokus på core och rumpa i gymmet



Emma
Kul ide! detta måste man ju bara haka på:)
har då funderat ut två saker:
-Komma igång och springa minst 2ggr i veckan
-Och som många andra sluta med godis, chips och andra sötsaker!



Sarah
Toppenidé!! :)
Mina mål:
- att utöver "de vanliga" passen combat x 2, pump och tabata få in ett pass STYRKA per vecka, troligtvis överkropp/underkropp varannan vecka
- samt att öka på vardagsmotionen med 3 promenader (á 5 km) per vecka



Sara
Okej, It's on! Jag, det är lite med i sorg i hjärtat det här, tänker hålla mig ifrån godis. Och allt som skulle kunna ersätta godis. Sedan vill jag även bli bättre och mer bekväm i gymmet! För att inte nämna att jag vill finslipa kosten, och få i mig mer protein! Alltså är mina mål på 6 veckor att hålla mig godisfri och bli en biff...eller öh...jag menar...bli starkare :)



Jossan
Nu är det dags att komma igång med lite utomhusträning för mig! Jag tycker det är helt undebart att träna utomhus (så länge det inte snöar!!!!!!!!) Å nu när vi drar ner på gruppträningen så får jag troligtvis lite mer tid över till min egna träning! Så mitt mål blir att hinna med 3 löppass per vecka! 3 löppass x 6 veckor = 18 pass! Det fixar jag ;P

Löparskolan & Boot Camp!

Kategori: Allmänt

Idag kör dom igång!





Lycka till!
önskar Friskvårdskompaniet


KAMPANJ!

Kategori: Nyheter/Information

Söndag!

Kategori: Allmänt

Hej på er!

Va glad jag blir.... jag tycker det är såååååå kul att ni är taggade för utmaningen! Men jag vet att det fiinns fler som vill vara med... ni har tills imorgon på er att fundera! FÖR SEN KÖR VI =)
Det kommer bli kanon.... jag kommer att skapa en kategori där vi samlar alla inlägg och kommentarer, på så sätt blir det nog enklare för oss att hålla kontakt, uppdatera och kunna peppa varandra! Men vi tar allt sånt imorgon! Nu måste jag bara bestämma mig om mitt mål, det kommer nog bli nåt med löpning... men vi får se! Blev otroligt sugen på att haka på några av er med godiset å de... meeeeeeen... jag tycker ju godis är de bästa som finns ;P så varför inte äta de lixom! haha ;p

Jag har faktiskt fortfarande träningsvärk i mina vader från tabatan i torsdags! Men igår hade jag en välbehövlig vilodag, hur skönt som helst! Så idag känner jag mig supertaggad, tänkte fara på Viktorias combat! Det kommer bli superkul! Bara att börja TAGGA!

Ha en fortsatt trevlig helg!

//Jossan

Gör det själv-cykel!

Kategori: Gruppträning

Ikväll kl 18.00 kommer Rickard köra era önskelåtar på cykelpasset!
Hoppas ni får kul =)

Kör hårt!



//Jossan

Freeeeeedag!

Kategori: Allmänt

Yes, nu tar jag helg.... ända tills på måndag! Härligt ;p

Så nästa gång jag tittar in här så hoppas jag verkligen att ni lämnat in era mål... haha, nu lät de som en skoluppgift... ;p men så är det ju inte, det är inget måste, helt frivilligt, men jag tror det blir himla kul! Å tack Sara & Elin för att ni är på hugget!
Som sagt, det behöver inte vara något stort... de kan bara vara något litet =)

Ha en superhelg allihopa!

Ooooo... missa inte kampanjen som vi startar med imorgon... både på sommarkort och årskort!

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: fått tag i musiklistan över zumbalåtarna än? :)

Svar: Nej Jenny, jag är ledsen! Men jag kollar med tjejerna igen på måndag, dom har nog bara glömt ;p

//Jossan

Spagettiben.nu

Kategori: Allmänt

Just avverkat ett tabatapass med tema BEN!

Och jaaaaa... det var superkul! Å jobbigt såklart, precis som de ska vara ;p Utfall, knäböj, tyska lår, vader, utfall igen, mer knäböj, hopp, å ännu mer hopp.... ja, ni förstår!
Det blir helt klart ett sånt temapass snart igen!

Så imorgon säger vi nog hej till ännu mera träningsvärk! Härligt ;P

Nu hejar vi på AIK!



Trevlig kväll på er!
//Jossan

Våra mål!

Kategori: Våra mål! Våren 2012

Ja, nu har jag klurat färdigt!

Så nu behöver jag eran hjälp! Jag tänkte såhär:
Vi ska, alla som vill, sätta ett eget personligt mål med våran träning. Vi har 6 veckor på oss, med start på måndag den 23 april, så den 4 juni hoppas jag att vi lyckats, eller iaf kommit igång å hunnit en bit på vägen iaf! Under de här 6 veckorna kommer vi uppdatera lite om hur det går och hur de känns!

De här målet kan vara precis vad som helst... kanske att kunna:

- köra en hel bicepslåt på pumpen med någon specifik vikt
- göra X antal armhävningar på knä/tå
- kommit igång med löpning
- förändra sin kost, kanske bli bättre på att äta en ordentlig frukost på morgonen eller hitta bra mellanmål som funkar
- vågat testa några nya andra träningsformer
- få upp sin kondition

- göra X chins
- stå i en planka i X minuter
- ta X kg i bänkpress
- bli smidigare
- lärt sig att gilla...typ yoga eller spinning
- hålla sig från att äta godis ;P

Ja, detta är bara exempel.... jag tror ni förstår vad jag menar... precis vad som helst!

Nu ska vi fundera tills på söndag!
Det kommer bli kanon, för vi kan hjälpa, peppa & stötta varandra! Det kommer bli jättebra, så jag hoppas ni vill ställa upp på detta! Det blir mycket roligare om man är flera, å det är större chans att man lyckas då ;p

Så skriv en kommentar när ni funderat färdigt, men innan på måndag! Självklart kan ni vara anonyma! Vi kommer att lotta ut ett FINT pris bland alla ni som är med!

Kul va?!?

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: Vi blev ju några färre än vi brukar vara, men som vanligt var det ett kanonpass! :) Jag har en fråååga! Ser att det inte är någon tabata på söndag, kommer den att plockas bort från den dagen?

Svar: Hej Sarah!
Jo, de kan nog ha varit hockeyn ;P Tack snälla, skönt att höra... de kändes då himla bra iaf! Ja, vi kommer att måsta dra ner på gruppträningen och tabatan på söndag är ett av passen som försvinner, tyvärr!






Kommentar:
Hej! Var på coreball förra veckan (påsklovet) och tyckte det var ett superbra pass!!
Det är bara lite synd att det endast är på onsdagar vid 11, då det är skola för mig och många andra, och även jobb! Ni har inte funderat på att byta ut något av de andra vanliga corepassen under veckan, typ på söndagar, till coreball istället?:)

Svar: Hej Emma!
Kul att du gillade passet! Vi ska absolut fundera på detta tills nästa schemaläggning!

//Jossan

Bättre väder idag =)

Kategori: Allmänt

Vaknade med träningsvärk i magen imorse... HÄRLIGT! Funderar på vad det kommer ifrån, troligtvis är det från coreball-passet som jag körde igår! ;P

Ikväll är det TABATA... med fokus på ben! Det blir spännande! Tror min köra syster ska va med oxå, då blir det extra hårt! haha! Så ikväll kommer benen få sig en rejäl omgång!

Jag satt å klurade på en sak imorse oxå... men jag skriver mer om det sen, när jag tänkt färdigt!

Ha en bra torsdag!

//Jossan

Skitväder...

Kategori: Allmänt

En sån här dag tänker jag tillbaka på min och Tinas resa... ;P sol, värme, tokigheter åsså LesMills-passen såklart!
Behöver jag skriva att jag hatar snö & vinter... så snälla, kom nu sommar, gärna snart så jag inte säljer allt jag äger å flyttar till varmare breddgrader!



Nåväl... idag är det onsdag å combat, därför håller jag humöret uppe även fast vädret är skit! 90 minuter till start! TAGGA!!!

//Jossan

Onsdag!

Kategori: Gruppträning

Då var det äntligen onsdag... som jag längtat! Ikväll ska jag få köra de nya combatpasset! Jag känner mig: TAGGAD, NERVÖS, GLAD, EXALTERAD, PIRRIG & GRYMT LADDAD! haha =) så det blir nog bra!



//Jossan

SOMMARKORT!

Kategori: Allmänt

Till helgen börjar vi sälja våra sommarkort!
Du kan träna från 1 maj tom 31 augusti för endast 895:- SUPERBRA!



Tisdag!

Kategori: Gruppträning

Idag är jag lite ledig =) kompar ut 4 timmar nu på eftermiddagen så jag ska bara in å köra mina pass ikväll! Core & Bodypump! Har lite pirr i magen... jag ska nämligen bli utvärderad idag på bodypumpen! Vi försöker hinna utvärdera alla våra instruktörer varje eller vartannat år! Friskvårdskompaniet har helt fantastiskt duktiga instruktörer, allihopa, det hoppas jag ni håller med mig om =) men det finns alltid något man kan tänka på som gör att man kan bli lite bättre ;P



Så håll tummarna ikväll ;P

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

SUPERKUL med frågor och SUPERKUL igen att ni gillar våra events & specielpass!
Det kommer absolut mer sånt.... vi får se vad som hinns med nu i vår...  tyvärr är det ju snart dags att börja dra ner lite på gruppträningen... =/ men himmel vilken kul höst vi har att se fram emot, massor på gång! Å ni vet väl vad som väntar i oktober..... SUPERSATURDAY!!!!!



Kommentar:
Hej, är det nå speciellt man ska tänka på när man tränar och äter om man vill gå ner i vikt och bli smalare? inte bygga sånt mycket muskler.

Svar: Detta är en svår fråga att svara på när jag inte riktigt vet vad som är tanken... hur mycket du vill gå ner, vad du tränar, hur du tränar, hur dina kostvanor ser ut osv! Men allmänt så gäller sunt förnuft! Att t.ex börja tokträna och äta mindre är inte en livsstil som håller i längden! Så mitt tips är att tänka långsiktigt... Man måste hitta rätt balans med både träning och kost! Låt det ta tid, det är då man lyckas, det är då man hittar en livsstil som man kan hålla, för det är ju det som är tanken!
Så träna det du tycker är roligt & försök även få in vardagsmotion! Ät lite mindre portioner men ofta (frukost, mellamål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål) Glöm inte vilodagar och se till att unna sig något gott ibland! ;p 

Känner du att du vill få hjälp att göra ett tränings- & kostprogram så kan våra personliga tränare hjälpa dig med det, det är något jag verkligen skulle rekommendera. Oftast behöver man bara en knuff i rätt riktining! Kontakta recetpionen om du vill boka in en konsultation!




Kommentar: När börjar ni sälja sommarkorten?

Svar: Jag har tyvärr inget exakt datum... men det börjar närma sig! Jag ska kolla ;P




Kommentar:
Vilka låtar var med på senaste zumbapasset?

Svar: Hej Jenny!
Jag väntar på listan från danstjejerna så den är på gång... det är därför jag inte svarat tidigare! ;P


//Jossan



Bilder!

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder, både från Maraton 7 april och Dansevent 13 april!


MARATON - aerobic, parträning, core & bodycombat!


Aerobic


Parträning


Core


Bodycombat


Vilket härligt maraton-gäng!





DANSEVENT - afro, pitbull, koreograferad dans, step ala 70-tal, zumba  & sh´bam!


Daniel laddar upp med lite bål!


Våra duktiga dansinstruktörer - Elin & Helena, Jenny & Malin G


Förväntansfulls deltagare!


Mums!




Visst är det roligt med olika events å specialpass?? Ni som var med på maratonet å danseventet, hade ni kul?? Vad tycker ni? Vad skulle ni vilja att vi hittade på härnäst? Kom gärna med ideér och förslag!

//Jossan


Dålig uppdatering...

Kategori: Allmänt

Sorry.... =/ men ibland räcker tiden inte riktigt till! Hoppas ni alla mår bra!

Nåväl... det är fullt upp här iaf, som vanligt ;P

- Bootcamp kör igång på måndag! Det blir tuffa pass med Irene & Johan!
Boot Camp har hämtat inspiration från militärens fysträning. Träningen består till stor del av fysisk ansträngning med egen kroppsvikt som enda redskap. Under passen kommer vi att springa, hoppa, krypa, klättra och jobba med naturliga vikter såsom stockar och stenar. All träning kommer att bedrivas utomhus och träningspassen kommer att genomföras oavsett väderlek!




- Även löparskolan kör igång nästa vecka! Det blir spännande!
Peter Karlsson kommer lära er allt han kan om löpning ;P
Träningen kommer att bedrivas utomhus och består till stor del av konditions och teknik träning. I löppassen varvas långdistans, intervaller, teknikövningar, löpteknik samt andra tips och råd som kan hjälpa dig utvecklas i din löpning. Du kommer också att få lära dig mera om uppvärmning, styrka och stretch anpassat för löpning.




-
Nu kan du äntligen träna Sh´bam här på Friskvårdskompaniet! Tisdagar 18.00 & fredagar 17.15!  
COME AS YOU ARE - LEAVE AS A STAR! Det här är klassen för dig som vill svettas, dansa och ha kul. LesMills SH’BAM™ bygger på enkla heta moves till listettor och remixade gamla favoriter – helt enkelt det perfekta sättet att komma i form och samtidigt låta din inre stjärna lysa.




I fredags hae vi vårat dansevent! Det blev en riktigt lyckad danskväll, roliga och svettiga pass som bl.a afro, sh´bam, step, zumba m.fl! Håll utkik efter några bilder från kvällen ;p





- Ikväll är det äntligen dags för RELEASE BODYCOMBAT 51!
Victoria & Tina är grymt taggade! Det kommer bli superkul! Så ge gärnet ikväll, det är verkligen ett roligt pass!





Sådär... en liten update om vad som händer i huset!
Glad måndag på er!

//Jossan


Gör det själv-cykel!

Kategori: Gruppträning

Då var det klart!
Söndag den 22 april kör Rickard ERAT önske-cykelpass!
Så spännande ;P passet går att boka som vanligt 4 dagar innan!

KÖR HÅRT!

1000 tack till alla ni som var med och önskade!

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: Hej Josefin!
Kommer ni ha något sommarkort i år?
//en friskvårds-saknande Emma

Svar: Hej Emma!
Självklart kommer vi ha ett sommarkort... det börjar nog säljas ganska snart =)
Å friskvårds saknar dig oxå! Kul att du kommer hem över sommaren!

//Jossan

Aerobic!

Kategori: Gruppträning

Dags för en utmaning igen =) Ingen av danstjejerna kan köra pass ikväll.... tyvärr blir det så ibland =/ så ikväll blir det jag som kör danceaerobic! hihi =) Men det känns bara kul, himla spännande! Egentligen skulle de varit afro... sen bytte vi till danceaerobic med Ida, men hon har blivit förkyld... så istället för att ställa in så kör jag ;P

Så om ni inte har något inplanerat för kvällen skulle jag bli överlycklig om ni kom å dansade med mig... jag kan verkligen behöva lite stöd!

//Jossan

Fullt upp....

Kategori: Allmänt

.... kan man säga att det är just nu!

Irene är i fjällen, Marianne är... hmm, oxå i fjällen tror jag & Johan är i Thailand.... så jaaa.... nu är det jag & Tina som jobbar typ! Hade tänkt slänga upp nån bild från maratonpasset... men jag hinner inte! =S för nu har jag fullt upp med att vila i soffan ;p

Nåväl, vi tar nya tag imorgon! Då ska jag köra "coreball" =) det blir kul!

Jag trodde Jihde och Wikegård skulle komma å gymma innan matchen idag... som dom gjorde i lördags ;p men dom kanske har vilodag idag!



Sköt om er!
//Jossan

Hihi =)

Kategori: Allmänt

Fick precis veta att Tina &jag syntes några gånger på BC52-dvd:n som vi var och körde på nya zeeland =) Så det blir spännande!



//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: Hej!
När börjar shbam?Jag har sett att ni skrivit att det börjar nästa vecka och kommer att gå tis o torsdag men jag har inte sett nått på bokningssidan.


Svar: Hej Marika!
Då har dom nog bara glömt lägga in det... så det dyker nog upp på bokningssidan så småningom!

//Jossan

MARATON!

Kategori: Allmänt

Vilken härlig start på dagen!
Vi startade med aerobics... det var himla kul, det var länge sen jag körde så jag hade nästan glömt att det faktiskt är roligt =) Sen fortsatte vi med parträning, Irene körde hårt med oss! Det var jobbigt, men roligt! Det är bra när man tränar med någon, då vill man inte ge upp lika fort ;P Sen körde vi core, tuffa mag- och ryggövningar! Å till sist - Bodycombat! Det blev totalt 2 härliga träningstimmar! Jag & Irene hade riktigt skoj, å de tror jag alla hade! Å vilka fantastiskt härliga deltagare =) det är så himla kul när våra medlemmar inte är rädda för att testa nya pass, pass som de i vanliga fall inte skulle gå på! Det är träningsglädje för oss!
Nu önskar vi er än en gång en riktigt glad påsk!
//Jossan

Maraton!

Kategori: Allmänt

Nu taggar vi för två timmars tuff träning!

MARATON!

Nu kör vi!



//Jossan & Irene

GLAD PÅSK!

Kategori: Allmänt




GLAD PÅSK på er alla!
Hoppas ni får en riktigt härlig å kanske tom ledig helg!
Njut, ät mycke godis å sköt om er!

//Friskvårdskompaniet

Skärtorsdag!

Kategori: Allmänt

Med lite härlig träningsvärk baki ryggen från gårdagens pass tar vi nu nya tag å laddar för TABATA! Det känns extra kul idag för min syster ska va med på passet =) så idag blir det hårt!

Trevlig torsdag på er allihopa!
//Jossan

Vilken härlig känsla...

Kategori: Allmänt

...man har i kroppen efter ett riktigt bra pass!

Helt underbart! Sååå himla kul det var på combaten idag! Måste nog säga att det var ett av de roligaste jag kört någonsin! Tack alla som var där idag å gav gärnet! =) Ni är GRYMMA!



Efter en god middag kastar jag nu in handduken!

Ses imorgon!
//Jossan

5 snabba!

Kategori: Personal & Instruktörer



MALIN GARBERG

sola/bada -
skidor/skoter
laga maten - diska undan
chips
- godis
styrka - kondition
cocacola
- fanta

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: Hej, vad är aerobic för sorts pass och vad är det för övningar man gör?:)

Svar: Hej!
Aerobic är ett gruppträningsspass där man bygger upp block av enkla stegkombinationer! Man tränar kondition och koordination på ett roligt sätt!



Hoppas du kommer på lördag!
//Jossan

Onsdag!

Kategori: Allmänt

Bodypumpen igår gick jättebra! Fattar inte varför man ska hålla på å gruva sig så... men att va lite nervös innan är nog bara bra! Det var himla kul iaf =) Riktigt tufft!

Igår va ju Irene och Rickard på utbildning för vårat nya pulssystem till spinningen! Vi vet inte riktigt när vi ska börja med det men det är på gång iaf!
Å snart kommer nog Rickard börja spåna på erat cykelpass oxå... det har kommit in riktigt många bra förslag på låtar! Så det tackar vi för =)

Ni missar väl inte MARATON-passet på lördag! Det kommer bli superkul! 2 timmars härlig träning, aerobic, parträning, core & bodycombat! Å det blir jag som ska köra aerobic... haha =) det kommer bli kul! Så nu kommer jag gå å gruva inför det i några dagar =) Aerobic var den första gruppträningsutbildning som jag gick... men det var ju drygt 9 år sedan! Men det ska nog gå bra... kul blir det då!

Ha en bra dag!
//Jossan


Idag är Johan glad!

Kategori: Allmänt



För han åker till thailand idag.... å vi är inte alls avis... ;P
Men det är han värd =)
Om två veckor är han tillbaka igen!

Taggar...

Kategori: Allmänt

...för de nya BODYPUMP-passet! Känner mig faktiskt lite nervös inför ikväll, men det ska nog gå bra! Jag gillar verkligen passet, tufft & intensivt!


Idag har jag påskpyntat lite, fint va? =) Missa inte att vi har ändrade öppettider nu under påskhelgen... tiderna finns på våran hemsida!



Trevlig kväll!

//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: hur många kalorier förbränner man på ett zumbapass, ett danceaerobics pass och det kommande sh´bam pass?


Svar: Hej Jenny!
Tyvärr är det i princip omöjligt att ge något exakt antal på din fråga! Hur många kalorier man förbränner under ett träningspass beror helt på hur mycket man tar i, i vilken form man är i, vad man väger och hur lång man är! 
Men om du tar ut stegen ordentligt och tar i så du får upp pulsen då kommer du förbränna massor med kalorier!

God morgon tisdag!

Kategori: Allmänt



Vilken underbar morgon!
Hoppas ni får en fin dag!

//Jossan

Måndag!

Kategori: Allmänt

Då var det måndag igen! Det har varit full rulle här hela helgen! I lördags var vi ju på Stadium och hjälpte till, vi delade ut fribiljetter och ett sommarkortserbjudande! Åsså hade vi en tävling där man skulle gissa hur mýcket våran friskvårdsryggsäck vägde!
Sedan på kvällen hade vi personalfest! God mat, trevligt sällskap och lite lekar! =)

Igår var jag på Victroias BODYPUMP-pass så nu har jag träningsvärk i triceps igen! Men det är ju bara härligt ;P imorgon ska jag köra det nya passet själv så det var bra att få "öva" lite på koreografin!

Idag åker Irene och Rickard på utbildning för vårat nya pulssystem till spinningen, så det blir himla spännande!

På lördag är det äntligen dags för ett MARATON-pass igen! Det blir en härlig blandning av aerobics, parträning, core och bodycombat! Hoppas ni kan komma!


Ha en bra dag!
//Jossan