Friskvårdskompaniet

Afropowerdance!

Kategori: Allmänt

Ni har väl inte missat att det i veckan är utlagt extra Afro-pass??
Våran instruktör Maria Stridbäck är hemma från Gävle i sommar och riktigt sugen på shejka loss till de afrikanska trummorna, så kom gärna och ha kul och svettas med henne! Nästa pass är nu på torsdag kl 18.30 =)
 
 
// Tina

Glad tisdag på er!

Kategori: Träning

Efter 4 veckors vilande från löpningen kände jag att idag var det dags att prova igen! Så jag snörade på mig löparskorna och begav mig ut.... Å de gick ju bra, det gick ju faktiskt hur bra som helst =) vilken lycka! De kändes som att jag nästan flög fram... (eller ja, typ, nåt sånt)... å som att jag hade kunnat fortsätta hur långt som helst ;P
Men jag tog mitt förnuft till fånga å nöjde mig med en lämplig runda.... vill ju inte utmana ödet... å man vet aldrig, imorgon kanske mitt knä värker... så de återstår att se om det var en bra idé eller inte!
Nåväl, jag kommer iaf att njuta hela kvällen av detta härliga löppass!
 
 
Hur är det med er? Har ni fortfarande semester eller har ni börjat om att jobba??
Ha de gott!
//Jossan

Hej på er!!

Kategori: Allmänt

Äntligen är det dags! Från och med nu kommer även jag kika in här ibland...=)
Ska börja att presentera mig för er som inte träffat mig än!
 
Tina Evelina Antonsson är fulla namnet, men jag kallas Tina och ni hittar mig som sagt
här på Friskvårdskompaniet! Började här som instruktör för några år sedan och instruerar
idag i bl a yoga, cykel, bodycombat och bodystep. Och så är jag förstås i receptionen! =)
 
Tillbaka från en riktigt skön semester jobbade jag idag första dagen, och oj vad roligt det var! Inte så mycket folk, men det var som mysigt ändå =) Gjorde de vanliga rutinerna, pysslade på med lite av varje, pratade med lite olika människor, sålde några kort osv. Precis som en vanlig dag =) Höll dessutom ett pass med ett hockeylag, och oj vad de tog i! Blir alltid lika glad av sådana energiknippar =)
 
Slutar snart jobba för dagen, meeeeen sen kommer jag tillbaka till kl 18.00 för då är det combat som står på schemat! Är riktigt laddad, första gången jag ska köra hela passet själv, så jag hoppas energin kommer vara på topp!!
 
Hoppas ni får en bra dag
och kanske att vi ses ikväll! ;)
 
 
// Tina
 
 

Puh.....

Kategori: Allmänt

 
Vilket underbart combat-pass vi körde idag! Vilket gäng, superhärligt! Å så varmt det var =) heeeelt galet! Men ingen gav upp, alla kämpade på som riktiga fighters, fantastiskt att se!
Så STORT tack till alla er som var med, ni gjorde verkligen min kväll! Hoppas ni hade lika kul som jag!
 
Stay with the fight!
//Jossan

Recept - Hälsolimpa

Kategori: Recept!

Det här brödet är bara hur gott som helst! Jag älskar det =) Så gott så att det i princip bara går att äta med smör! Så Susanne och ni andra, detta måste ni testa baka!
 
HÄLSOLIMPA
 
1 liter filmjölk
1½ msk apelsinmarmelad
2 dl russin
1½ dl sirap
 
0,7 dl socker
7 dl vetemjöl
8 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
6 tsk bakpulver
 
200g i 60 min! Jag brukar lägga på folie efter ca 30 min, för jag gillar inte när toppen blir som en skorpa, men det gör man som man vill! Å självklart går det att ta mindre socker och sirap om man vill ha det lite nyttigare!
 
Det är superenkelt att göra!
- Smörj och bröa två avlånga formar.
- Blanda de torra ingridienserna
- Tillsätt fil, marmelad och sirap
- Rör ihop med en elvisp
- Sätt i russin och rör ihop lite snabbt
- In i ugnen =)
 
 
Ett tips! Jag brukar skära färdigt brödet i skivor å sen he allt i frysen, då blir det mycket enklare att ta fram å tina sen! 
 
Lycka till!
//Jossan
 

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: varför ska ni inte ha ngn zumba till veckan? varken det eller sh'bam på länge.. tråkigt. är alla dansare på semester eller?
 
Svar: Jag har tyvärr inte så stor koll på vilka pass som är och vilka pass som inte är just nu på friskvårds eftersom jag har semester... men ja, jag skulle gissa de, tjejerna ville nog ha semester! Men det finns ju 3 afropass och 2 bodystep pass att välja på nästa vecka =) testa gärna nåt av dem!

BODYSTEP!

Kategori: Nyheter/Information

 
Japp... idag var det dags! Vaknade kl 8 utan väckare, vilket är otroligt härligt! Visste inte riktigt hur jag skulle starta dagen, kikade in på friskvårds sida å såg ett extrainsatt bodystep-pass.... det fanns kvar platser - perfekt tänkte jag!
 
Å ja... lite nervös blir man ju... jag hade bara testat bodystep en gång tidigare, å de va länge sen! 
Så... hur var det då....? 
Det var jättekul =) verkligen! Å jag tyckte de va kul även fast jag inte alltid hängde med! Men konstigt vore väl de, om man redan kunde allt, eller hur!?! Tjejerna gav flera gånger lättare alternativ... vilket är otroligt bra. Man behövde inte hoppa, man behövde inte lägga på armar, man behövde inte gå så djupt ner.... om man inte ville såklart ;p Det fullkomligt sprutade energi från Tina och Linda å det smittade av sig, på alla! Jag kom på mig själv flera gånger av att bara le ;p
Bra musik, fantastiska instruktörer, svettigt, utmanande... det kan ju inte bli bättre! Så tummen upp för BODYSTEP!
 
Har ni hunnit testa?
Nästa pass är på tisdag morgon, 08.30!
 
//Jossan

Hej fredag!

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag trodde att jag inte skulle orka vara här på friskvårds på ett tag.... man kan ju inte bli annat än lycklig här! Jag ler av att bara kliva innanför dörrarna! 
 
 
Det är härlig stämning, folk småpratar i gymmet, man blir motiverad. Folk peppar varandra på gruppträningspassen.... underbart! Man får inspiration.... det känns hemtrevligt! 
Å det bästa...  det går att koppla bort allt för en stund å bara fokusera på annat!
 
Jag vet inte hur det är med er men jag blir lycklig av att träna =) det bara är så! Friskvårdskompaniet ger mig energi.... ni ger mig energi! Det är därför jag älskar att vara här!
 
 
STOR kram på er!
//Jossan

Hej på er

Kategori: Allmänt

Länge sen sist, hoppas ni mår bra!
 
Den här bloggen har aldrig varit "personligt-privat" och det kommer den heller aldrig att bli, därför ska jag fatta mig kort. Ibland sker saker som gör att livet förändras.... det kan leda till att man kommer ihåg vad som faktiskt betyder mest för en. Så just nu känns inte mina mål, mitt jobb och min träning så väsentligt... jag vet att det kommer att ändras med tiden, självklart...! Men just nu är det bara min familj som är det absolut viktigaste! 
 
Blir dock väldigt glad när jag ser att ni fortfarande tittar in här... så för att ni inte ska bli alltför uttråkade kommer det snart att dyka upp en annan tjej här på bloggen... Men hon får presentera sig själv ;p
 
Sköt om er och va rädd om varandra!
//Jossan

God morgon lördag!

Kategori: Allmänt

 
Idag känns som en perfekt dag att starta med ett BODYCOMBAT-pass med Viktoria! Nån mer som tycker det...?!?! =)
 
Trevlig helg!
//Jossan

Svar!

Kategori: Kommentar/Svar

Kommentar: Varför är det så få pass på förmiddagarna? Det är alltså på sin höjd typ 1 pass på morgon/förmiddag...lite taskigt när man jobbar kväll. En liten synpunkt bara :)
 
Svar: Hej Elin!
Som vanligt under semestertider är det inte lika många som vill träna inomhus... därför kör vi rätt så få pass på förmiddagarna helt enklet! Tidigare år har vi endast haft kvällspass men iår bestämde vi oss för att testa med "08.30-pass"! Och det har ju funkat bra hittills! Men självklart kommer det dyka upp mer och mer pass när vi märker att fler letar sig in igen och vill börja om att träna! 
 
 
 
Kommentar: Hej! Det låter spännande. Var ligger lokalen? Kommer ni ha kvar gymm 1,gymm2 o konditionsavdelningen i ert vanliga hus?
 
Svar: Hej Marika!
Lokalen ligger bortanför relaxavdelningen kan man säga, men man kommer att ta sig dit via gym 2! Annars kommer lokalerna se ut precis som de gör idag!
 
 

Motivation!

Kategori: Träning

God morgon torsdag!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Idag hoppas jag att min kära syster har lite träningsvärk =) det borde hon ha, jag får nog ringa å kolla med henne sen! Jag blev dock tvungen att ändra om lite i planeringen just innan passet för hon hade lite ont i sin svanskota, så vi skippade att köra ben.... men jag tyckte det blev riktigt bra ändå, det fick bli lite mer fokus på armar istället!
 
Å combaten igår var som vanligt superkul! Tyvärr krånglade stereon lite, skivan hoppade å det var ingen bas i micken.... =/ men men... det var himla roligt ändå... å svettigt!!! På måndag ska jag få vara med å köra med Tina så nu längtar jag! 
 
Hoppas ni får en fin dag!
Å kom gärna å kör core med mig ikväll kl 19.30! =)
//Jossan
 
 

Tagga!

Kategori: Gymmet

Snart dags för ett grymt combat-pass men först ska jag plåga min syster i gymmet lite! =)
 
Eftersom jag ska jobba som PT i höst gäller det att börja öva så syrran är en av mina försökskaniner! Jag har precis satt ihop ett superbra pass till henne som hon ska få köra i gymmet nu! 
 
//Jossan

Friskvårdskompaniet!

Kategori: Gymmet

Jag vet inte om ni minns... men för väldigt vädligt länge sen skrev jag om en hemlighet som handlade om gymmet... Den kan vi ÄNTLIGEN avslöja nu!
 
 
Nu blir vi ännu större och ännu bättre!

Friskvårdskompaniet utvidgar sin verksamhet med ännu en ny lokal till hösten. 
Lokalen på ca 150 kvm kommer att utrustas med enkla styrkeapparater och redskap med stora möjligheter för funktionell träning och Crossfit. 
Bland mycket annat kommer du att kunna hitta skivstänger, hantlar, kettlebells mm. Gruppträning i form av TRX (www.trxtraining.com ) och cirkelträning kommer att bedrivas i lokalen.

Det senaste året har vi utvecklat vår gymverksamhet. För att ytterligare förbättra och tillgodose intresset hos vår växande kundgrupp så utvidgar vi gymverksamheten och breddar gruppträningsutbudet ytterligare.
Gymet kommer att vara öppet för alla och ingå i alla våra träningskort.
Har du frågor om det nya gymet, kontakta Johan på: [email protected]

Välkommen till ännu ett spännande och utvecklande träningsår på Friskvårdskompaniet!
 

JAAAAAAAAAAAAAAAAA! 
Visst låter det kanon?!?!? Eller va säger ni? Blev ni glada???
Jag kan inte med ord beskriva hur glada vi är över detta! Det kommer bli hur häftigt som helst! Shit, vad jag längtar till hösten! Speciellt nu när jag ska börja jobba som PT! ;p Så jag hoppas verkligen ni är taggade på att träna hårt i höst!
 
//Jossan

Äntligen onsdag!

Kategori: Allmänt

 
Yes... då var det äntligen onsdag... som jag längtat =)
Så då vet vi vad vi ska göra i eftermiddag kl 16.30! Eller hur?!?!
 
BODYCOMBAT!
 
Hoppas vi ses, de kommer bli grymt!
Glad onsdag på er!
//Jossan

Bra flow!

Kategori: Allmänt

Tjohoo!
 
Nu har jag hamnat i ett sånt dära grymt träningsil!!!! Såååå himla kul det är =) =) =)
Ni vet när allt man tränar känns superkul, man känner sig stark å man får ett härligt flow under träningspassen! Underbart! Hoppas detta il håller i sig lääääänge!
 
 
//Jossan

Promenera mera =)

Kategori: Allmänt

Å vad det är underbart när man är ute på promenad åsså möter man andra hurtiga motionärer som hälsar glatt på en fastän man inte känner varandra!
Mer sånt tycker jag =)
 
//Jossan

Motivation!

Kategori: Allmänt

BODYSTEP!

Kategori: Allmänt

Haha... okej... vi provar en tredje gång! ;p
 
BODYSTEP-release på tisdag den 17/7! TAGGA!
 
 
(nu borde de ha blivit rätt, visst Linda?)
 
//Jossan

Härligt!

Kategori: Allmänt

Å det var precis lika toppen som jag föreställt mig! Tack Malin för ett bra pass! Vi är otroligt nöjda över våran "pass kl 08.30"-idé! Någon som håller med mig??? 
Måste bara säga det igen.... shit va bra det här core-passet är... jag gillar det verkligen!
 
Ha de gott!
//Jossan

God morgon måndag!

Kategori: Allmänt

Funderar på att starta denna soliga måndag med att gå på core =) de låter som en bra idé va? ;P
 
//Jossan

=)

Kategori: Allmänt

Jenny: måste då säga att dansmixen som var igår (torsdag) var helt sjukt bra! :)
 
Ida: Nya passet är jätte bra! Både jobbigt och roligt
 
Sarah: Grymt! :)
 
Veronica: tack för ett fantastiskt pass brudar =)
 
 
Vi instruktörer tycker det är sååååå kul att ni gillar våra pass! Så tack från oss till er för era uppmuntrande kommentarer =)
 
 
 
 

Hej på er!

Kategori: Allmänt

Hoppas allt är bra med er å att ni njuter av sommaren =)
 
Jag va in en sväng på friskvårds idag, har liiiiite svårt att hålla mig därifrån ;p haha! Men jag läste igenom mailen åsså hann jag gymma en kort stund!
Kikade även in på damernas... jag såg dock tyvärr inte så mycket för lamporna i taket är nedtagna... det ska upp ny belysning =) men väggarna är nu nymålade iaf!
 
Såg även att det är monterat en aircondition i gym 2 nu oxå!
 
Nåväl, hoppas ni är laddade för BODYSTEP-release nästa torsdag!
Ha de gott!
//Jossan

Minns ni....??

Kategori: Gymmet

Nu är det snart 1 år sedan vi skickade iväg våra gamla reebok-maskiner....
 
 
... och fick en stor last med nya cybex-maskiner!
 
 
Tänk vad tiden går fort =)
 
 
 
//Jossan

Gästblogg - Linda Olsson

Kategori: Gästbloggning

För några veckor sedan drog jag, (Linda) Tina, Anna-Sofia, Malin F och Ulrika på Body Step utbildning. Vi förstod att det skulle bli tufft för alla vi har minst en Les Mills-utbildning i bagaget. Och, alla Les Mills-utbildningar har varit väldigt tuffa. Fysiskt, men inte minst mentalt. Det är mycket som ska visas under helgen som utbildningen pågår. Dessutom är det grymt mycket fysisk träning.

Fredagen innehöll mycket teknikträning, så det var många små rörelser som skulle nötas in. Lördagen handlade mer om att visa vad vi lärt oss under kursen.

På fredagkvällen övade vi den låt vi skulle presentera under lördagen. Det var inte mycket utrymme att röra sig på, men finns det hjärterum så… Tack och lov så fick vi inga ”nya” låtar att visa upp, utan det var de låtar vi fått på förhand vi skulle koncentrera oss på.

Lördag morgon hade vi ställt klockan tidigt för att hinna proppa i oss så mycket hotellfrukost det var möjligt för att sedan åka till Iksu sport och dag två.

Vi var där tidigt för att hinna öva på våra låtar. Det går inte att vara nog förberedd.  Hela gänget stod i full koncentration framför speglarna med lurar i öronen och övade, övade, övade…

Tina räknade ut att vi tränade 8 timmar och 45 minuter under de två dagar utbildningen pågick, så ni förstår kanske att det var fem mycket trötta brudar som satte sig i bilen hem på lördagen.

Så, vad är då Body Step (BS)?

Ja, det är step up på en stepbräda, men: det är inte svår koreografi a la dansklass. Body Step är atletisk träning, mycket kondition och ben/rump-träning, men ytterst lite koreografi. Det innebär att deltagarna inte behöver någon ”dansvana” eller ”stepvana”.  Eftersom Les Mills har bestämt att BS ska komma längre ifrån ”dans-step” så har det lagts in en längre cirkellåt i slutet av passet där benen, rumpan och konditionen får sig en rejäl omgång. Nu behöver ingen bli skrämd, för även om passet går att göra toktufft, så finns det snällare alternativ för den som vill.

Jag tror att ni kommer att älska det och ta träningsformen till era hjärtan. Jag är definitivt inte någon step-tjej, men jag har tokförälskat mig i detta.

Jag hoppas att vi ses den 17 juli, för då kör Tina och jag release för Body Step 88!

Kram, Linda

Väldens bästa FRISKVÅRDSKOMPANIET!

Kategori: Personal & Instruktörer

 
Ja... vad ska man säga! Väldens bästa gäng helt enkelt =)
//Jossan

Torsdag!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Fick en CHOCK när jag kom till friskvårds ikväll för att köra core! Det var fullt.... helt galet, var helt säker på att jag nästan skulle vara ensam eftersom det var så himla härligt väder! Så de gjorde mig väldigt glad =) faktiskt jätteglad.... att ni vill komma in å träna hos oss även fast solen skiner å många av er har semester! Underbart!!!! Hoppas att ni gillar de nya core-passet lika mycket som vi!
 
Nu ska jag ta semester några dagar från gruppträning... tills nästa onsdag, hoppas ni är med då!
 
 
 
Annars verkar läget vara under kontroll på fvk... kikade in i damernas omklädningsrum å de har börjat hända grejer... taket är nymålat å nya duschaggregat är uppsatta!
 
Imorgon tänkte jag prova he mig ut på en löprunda igen... får se hur knät känns... har haft uppehåll nu från löpningen i 3 veckor! Så det blir spännande!
 
Ha de gott!
//Jossan

Läs =)

Kategori: Allmänt

http://www.lesmills.com/files/baltic/enews_NZresa_juli.pdf

Onsdag!

Kategori: Allmänt

Sitter i solstolen, läser koreografi och lyssnar på nya Combat-passet! Underbart med semester! Hittills har jag ju teamat med Irene så det blir spännande att köra hela passet själv ikväll ;-) hoppas ni är taggade å kommer å fightas!

Vi ses!
/jossan

God morgon!

Kategori: Allmänt

Hej kära ni!
Hur har ni det? Har ni semester eller jobbar ni hela sommaren? 
Tränar ni mest utomhus nu eller kommer ni fortfarande in till oss å tränar?
Å va tycker ni om vårat sommargruppträningsschema?
 
Jag vill oxå passa på att önska er en riktigt härlig sommar igen, för det är ni värda! Se till å va ledig från träningen ett tag oxå, det är otroligt viktigt.... Att vila från träning är inte ett steg tillbaka i utvecklingen, utan snarare ett verktyg för att förbättras ännu mer och ännu snabbare!
 
 
Sköt om er!
//Jossan
 
 

Minns ni....??

Kategori: Allmänt

 
 
Minns ni vad vi gjorde förra sommaren...?!?! Tänk att det gått ett år sen vi byggde om övervåningen!!! Det var då vi delade av spinningsalen så vi fick en fin yogasal oxå!
 
//Jossan

Tisdag!

Kategori: Allmänt

Halloj!
Va in på jobbet idag för att köra core... upptäckte en glad nyhet i gym 1!!! Har ni sett den? En aircondition =) Det ska upp sånna i taket på övervåningen oxå!
 
//Jossan

God morgon!

Kategori: Allmänt

Måste ju säga att det känns heeeelt okej att ha semester en sån här vecka! Vilket väder =) Hoppas att det håller i sig bara!
Nåväl, hoppas vi sås på fvk ikväll.... jag kommer att köra ett core-pass kl 16.40! Åsså är det ju combat å core i morgon.... å core på torsdagkväll oxå... haha! Vilken semester... men att köra pass ser jag inte riktigt som mitt jobb... det är ju bara kul!!!!
 
Hoppas ni får en fin dag!
//Jossan
 

SEMESTER!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Hoppas ni alla haft en rolig festivalhelg!
Nu har vi gått på semester iaf.... superhärligt! Vi är dock inte riktigt färdiga med all planering inför hösten så vi kommer nog att jobba några dagar i sommar ändå!
 
Nåväl... tänkte passa på att önska er en riktigt fin sommar! Nu kommer det bli glesare med inlägg här men ni är alltid välkomna att ställa frågor!
 
 
Sköt om er!
//Jossan