Friskvårdskompaniet

Gästblogg - Linda Olsson

Kategori: Gästbloggning

För några veckor sedan drog jag, (Linda) Tina, Anna-Sofia, Malin F och Ulrika på Body Step utbildning. Vi förstod att det skulle bli tufft för alla vi har minst en Les Mills-utbildning i bagaget. Och, alla Les Mills-utbildningar har varit väldigt tuffa. Fysiskt, men inte minst mentalt. Det är mycket som ska visas under helgen som utbildningen pågår. Dessutom är det grymt mycket fysisk träning.

Fredagen innehöll mycket teknikträning, så det var många små rörelser som skulle nötas in. Lördagen handlade mer om att visa vad vi lärt oss under kursen.

På fredagkvällen övade vi den låt vi skulle presentera under lördagen. Det var inte mycket utrymme att röra sig på, men finns det hjärterum så… Tack och lov så fick vi inga ”nya” låtar att visa upp, utan det var de låtar vi fått på förhand vi skulle koncentrera oss på.

Lördag morgon hade vi ställt klockan tidigt för att hinna proppa i oss så mycket hotellfrukost det var möjligt för att sedan åka till Iksu sport och dag två.

Vi var där tidigt för att hinna öva på våra låtar. Det går inte att vara nog förberedd.  Hela gänget stod i full koncentration framför speglarna med lurar i öronen och övade, övade, övade…

Tina räknade ut att vi tränade 8 timmar och 45 minuter under de två dagar utbildningen pågick, så ni förstår kanske att det var fem mycket trötta brudar som satte sig i bilen hem på lördagen.

Så, vad är då Body Step (BS)?

Ja, det är step up på en stepbräda, men: det är inte svår koreografi a la dansklass. Body Step är atletisk träning, mycket kondition och ben/rump-träning, men ytterst lite koreografi. Det innebär att deltagarna inte behöver någon ”dansvana” eller ”stepvana”.  Eftersom Les Mills har bestämt att BS ska komma längre ifrån ”dans-step” så har det lagts in en längre cirkellåt i slutet av passet där benen, rumpan och konditionen får sig en rejäl omgång. Nu behöver ingen bli skrämd, för även om passet går att göra toktufft, så finns det snällare alternativ för den som vill.

Jag tror att ni kommer att älska det och ta träningsformen till era hjärtan. Jag är definitivt inte någon step-tjej, men jag har tokförälskat mig i detta.

Jag hoppas att vi ses den 17 juli, för då kör Tina och jag release för Body Step 88!

Kram, Linda

Kommentarer


Kommentera inlägget här: