Friskvårdskompaniet

NYTT PASS!

Kategori: Allmänt

Är råååååpeppad på att köra cykel nu alltså!!! Har mitt nya pass idag hihi =)
Ladda ladda ladda!!!! :D
 
 
// Tina

Favorit i repris!

Kategori: Allmänt

 
 
 

SH’BAM

Med enkla men ändå heta dansmoves är Sh`bam det perfekta sättet att komma i form samtidigt som du får locka fram stjärnan i dig. Musiken består av allt från listettor och coola klubbhits blandat med remixer av gamla klassiker och morderna latin beats. Sh´bam är roligt, socialt och träningen får du på köpet. Mix av Sh’bam 7, 8 och 9.

 

DO IT LIKE BRITNEY-SHOW

Show/jazz/street i en härlig blandning..här rullar vi höfterna å slänger med håret..låt MTV vara en inspiration till detta heta danspass!

 

STRIPAEROBICS

En sexigare variant av danceaerobics där du helt enkelt får släppa loss. Vi lägger ihop olika rörelser till en enda lång dansslinga.

 

LINEDANCE

Line dance har amerikanskt ursprung, som började dansas till countrymusik, men idag till alla musikstilar och det görs många danser till radions topplistor. Allt från långsamt till svettigt fartigt. Dansen lärs in genom en stegbeskrivning och är ofta en flerväggsdans. I linedance dansas även Vals, cha cha, funky och novelty danser.

 

DANCE YOUR ASS OFF

Släpp hämningarna och dansa loss till grym musik. Olika stilar med sköna moves och massa glädje och energi.

 

ZUMBA

Vi dansar till rytmerna från bl.a cumbia, salsa, samba och reggeaton. Med enkla danssteg ett dynamiskt, spännande och effektivt sätt att träna. Ett roligt pass där du tränar kondition, koordination och förbränning!

 

 

God morgon!

Kategori: Allmänt

Men hej träningsvärk!

Fast jag kan faktiskt inte låta bli att tycka att det är ganska härligt, haha! =)
(Tack Tisdags-Tabata)
Jag vet inte om ni vill läsa men jag tänkte jag skulle skriva lite om varför man får träningsvärk! 
 

Det har gjorts en hel del forskning om träningsvärk. Värken uppkommer av hård träning så man kan säga att det är små mikroskador som uppstår på en liten del i musklen som kallas myofibriller och detta ger upphov till inflammation och smärta. Enligt nyare forskning har de kommit fram till att det inte är skador utan snarare tecken på uppbyggnad som gör muskelfibrerna starkare och längre!

 

Forskarnas teori till varför vi upplever "smärta" (träningsvärk) är för att muskelfibrer svullnar när detta inträffar och det gör att de ligger och skaver mot nervtrådar och artärer. Det är inte farligt att få träningsvärk men däremot bör det ses som ett resultat av överbelastning som inte bara berör muskulaturen utan även nervsystemet. Att ständigt få kraftig träningsvärk kan bli väldigt utmattande för kroppen och påverka din prestationsförmåga så detta är inget vi ska sträva efter hela tiden! Därför är det viktigt att vi ökar belastningen på träningen successivt så att kroppen hänger med!

 

Jag kan tycka att det bara är bra att få lite träningsvärk ibland - det är ett tecken på att muskeln blir starkare och byggs upp! 

 

 

Trevlig onsdag!

//Jossan

 

Inför läskiga fredag!

Kategori: Allmänt

 
Sitter å knåpar på mitt cykelpass som jag ska köra på fredag! Det kommer bli GRYMT! Blir nästan mörkrädd, haha.... musiken är lite läskig ;p jag har även filat lite på min utklädnad... det är ju bara för roligt med maskerad!?!?! Hörde att Irene fått sin utstyrsel oxå... *spännande* Kom ihåg att den bäst utklädda av er blir belönad med ett pris!
 
Å missa nu inte "SPOOKY-CORE" kl 06.45 med Tina, Irene & mig! Vi kommer alla tre att ha vaknat på våran absolut värsta sida! Tre hårda instruktörer, ni kommer att få jobba ordentligt, de lovar jag! Sen kommer vi köra lite extra tufft på alla gruppträningspass under dagen och eftermiddagen! Mohahaha!
 
Jag fick ett önskemål idag om att vi skulle köra en sån där utmaning, typ liknande "CORE-CHALLANGE", efter cykel & step-passet... vi får se hur de blir, kanske vi hinner klura ut någon tuff utmaning! Skulle ni komma å kämpa med oss isåfall?
 
Trevlig kväll!
//Jossan
 
 
 

Mycket på gång..... =)

Kategori: Allmänt

STEVIA

Kategori: Allmänt

Ni har väl inte missat våran nyhet, Vitamin Well sötad med STEVIA!?
Jättegoda och nyttiga!! De innehåller inga kolhydrater, alltså inget socker, men smakar ändå smaskens eftersom de är sötade med det naturliga ämnet stevia. Endast 3 kalorier per flaska! Och så innehåller de massa braiga vitaminer. MUMMA!! =)
 
 
// Tina

Bara för att det är så sant

Kategori: Allmänt

 
// Tina

SNÖÖÖÖÖ

Kategori: Allmänt

Välkommen vinter!
Men det räcker med den här snömängden, i alla fall för ett tag framöver....;)
 
Nu håller vi väl som på att ha landat efter i lördags iaf!  Vilken dag det blev alltså!! Vet att Jossan skickat ut mail om utvärdering och så, så det ska bli spännande att få höra era utlåtanden =) Kan då säga att jag själv är MYCKET nöjd =))
 
Nä nu ska jag återgå till alla morgonrutiner, full rulle som vanligt!
 
Hoppas ni får en härlig första-vinter-dag =)
 
 
// Tina

Motivation!

Kategori: Allmänt

 
 
GRYMT bra träningsdag för mig idag =) *lycka* Massor av energi, svett, endorfiner & trötta muskler.... känner mig riktigt nöjd!
Nu tänker jag skynda mig isäng så det snabbt blir tisdag... varför då!?!? Jo, för imorgon är en ny dag - vilket betyder nya träningspass - nya utmaningar! TOKGILLAR!
 
Sov gott!
//Jossan

Måndag!

Kategori: Allmänt

Jahapp.... då var det måndag igen! Å full rulle redan från morgonen, jag har bl.a skickat ut ett mail till alla som deltog i lördags på konventet! Det känns viktigt att vi får feedback på vad som var bra och mindre bra! För nästa år vill vi göra SUPERSATURDAY ännu bättre ;p
 
Vi fick förresten en hälsning från Line på facebook (våran gästinstruktör från LesMills som var här i lördags)
 
"Har precis landat hemma i Värmland. Vill bara skriva och tacka för en fantastiskt fin och trevlig dag!! Alla deltagare som jag fick träffa och som var med på klasserna, ni är heeelt underbara!! Vilken stämning! Till er instruktörer: Ni har hög nivå uppe i Skellefteå! Jag är grymt imponerad av er allihop!! Ni coachar bra, leder klassen på ett säker, effektivt och inspirerande sätt. Det ord jag direkt får upp i mitt huvud är passion! Ni har en underbar passion för det ni gör och därför blir det så himla bra. Ni gör det med hjärtat ♥ fortsätt med det! Kram från en sliten Värmlänning ;)"
 
 

Men nu är det dags att gå vidare, ta nya tag, nya utmaningar, nya påhitt och nya events! Å först ut är HALLOWEEN-tema på fredag! *längtar* Jag älskar verkligen maskerader ;p Så på fredag kör vi läskiga pass, bjuder på godis och spökar ut oss! Kul va???
 
 
Såhär såg vi ut förra året =) Men vi har lite planer på nya skrämmande "outfits" de här året! Men det är inte bara vi som kommer klä ut oss.... vi hoppas på att ni oxå ska göra de! Därför kör vi en liten tävling.... Ett pris till fredagens bästa utklädnad! Så KOM IGEN NU! 
 
Trevlig kväll!
//Jossan
 

Dagen efter....

Kategori: Allmänt

Jahapp.... då var det över!
SUPERSATURDAY 2012!
 
På ett sätt känns det skönt, jag har jobbat mycket med detta på senaste tiden å varit rätt så nervös, har man tänkt på allt, har man kommit ihåg att fixa hit & dit, hur kommer det gå, kommer allt att flyta på, va händer om ljudet inte funkar, vem ska hämta lunchen, vem ska köra pump-grejer å bla bla bla! Så det har ständigt funnits en liten oro över saker å ting... men faktiskt så kände jag redan när tjejerna drog igång pumppasset igår att jag kunde slappna av lite!
 
Jag vet inte hur jag ska kunna sammanfatta dagen... men jag är så himla nöjd, å stolt, vilka fantastiska arbetskamrater jag har! Det var verkligen en kanondag vi fick vara med om igår! Duktiga instruktörer, tuffa pass, fantastiska medlemmar, härlig stämning! Åsså Line såklart, vilken inspirationskälla hon är! Helt underbar ;p
 
Å jag vet inte hur vi ska kunna tacka alla som har hjälpt till! All bärhjälp och alla sponsorer, ja, det finns verkligen jättemånga som hjälpt oss med konventet!
 
Nu känns det dock lite tomt... de brukar ofta göra de efter ett så stort projekt!
Men vi behöver inte oroa oss.... det kommer en hel rad med happenings framöver, närmast är ju på fredag då det är HALLOWEEN! Sen kommer dansevent, cykeldag, jultema m.m!  Det är detta som gör Friskvårdskompaniet så himla speciellt tycker jag! Friskvårds skiljer sig verkligen från andra gym, det är så himla hemtrevligt och familjärt! Kontakten mellan personal/instruktörer och medlemmarna är oslagbar.... eller det är vad jag känner från min sida iaf! Det allra viktigaste för  oss är gemenskapen och att alla ska trivas, det är därför vi jobbar på det sättet som vi gör!
 
SUPERSATURDAY - det var precis de det var, en riktig superlördag! Jag kommer för alltid minnas igår med ett stort leende på läpparna!
 
Nu tänker jag koppla av ett tag.... tills december typ ;p Då börjar planeringen inför MEDLEMSFESTEN 2013!
//Jossan

Gaaaaah!!!!!

Kategori: Allmänt

Nedräkningen har nu börjat på allvar!!! 
Om typ 10 timmar slår vi upp dörrarna till SUPERSATURDAY 2012!
 
 
 
Det har faktiskt gått riktigt bra idag! Känner mig dock heeeeeelt tom nu!
Nu återstår bara att kunna somna inatt.... =) de lär ju så sådär =/ känner mig som ett barn på julafton!
 
Vi är taggade.......... ÄR NI?!?!??!?!?
//Jossan

F R E D A G

Kategori: Allmänt

Godmorgon på er!!
 
Precis som Jossan skrev i föregående inlägg, nu kretsar som allt kring SUPERSATURDAY! Strax ska vi ha vårat rutinenliga morgonmöte och äta MASSOR med frukost för att redan nu börja ladda batterierna och energidepåerna!
 
Ni som ska vara med imorgon, visst gör ni det också??? ÄT OCH DRICK jättemycket idag så att ni är så laddade som möjligt imorgon =)
 
Hörs på ett tag igen!
 
LADDAAAAAAAAAAA!!!!! :D
 
 
// Tina

Men heeeeeeeeeeeeeej!

Kategori: Allmänt

Jo, jag lever.... har bara en hel del att tänka på.... typ SUPERSATURDAY!!! Förvånade...?!?! ;p
 
Dock tror jag att läget är under kontroll....! Eller, ja, jag vet inte, men de känns typ så! Mest nervös är jag över att jag inte är mer nervös än vad jag är... haha! Låter lite konstigt kanske ;p men jag misstänker att läget kanske ändras imorgon när de sista, läs: ALLT, ska fixas!
Kan även tillägga att jag är extremt laddad, förvirrad, pirrig, fnittrig, förväntansfull, exalterad å sjukt TAGGAD! Jag tror det kommer bli en helt fantastisk dag, det måste bli det!
 
Annars då... nä, de finns inte mycke annat i mitt huvud nu. Jag bara längtar =)
längtar längtar längtar! Har ju bara väntat i 364 dagar ;p
 
 
Over and out!
//Jossan
 

Onsdag!

Kategori: Allmänt

Oj vad det är härligt med en morgonpromenad! Efter gårdagens alla träningspass kändes kroppen ganska mööööör i sängen imorrse, men när den får komma ut i friska luften vaknar den som succesivt till igen =) Hösten må för det mesta vara mörk och ruggig och tråkig, men alla årstider har sin charm och en sådan här morgon får hösten verkligen leva ut sin =)
 
Kram å hoppas ni får en fin onsdag!!
 
 
// Tina

!!!!! =)

Kategori: Allmänt

Kan meddela att SUPERSATURDAY 2012 är i princip slutsålt! HELT GALET!!!!
Det finns typ 3 biljetter kvar! Vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur de känns just nu men typ pirrigt, nervöst, spännande..... å ja, helt galet kul!
//Jossan

En annorlunda dag!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Hoppas ni har det bra i höstmörkret! Nu ÄR det tungt alltså att stiga upp och ha öppning, det blir ju inte ljust förrän efter 8 typ!! Men det är många som varit här på morgonen ändå, yoga och TRX är populärt på tisdagsmornarna!
 
Tänkte berätta om min dag, det blev nämligen en lite annorlunda dag idag... Jag ska inte leda mindre än FEM pass idag! Tror faktiskt det är personligt rekord :P
 
Fört ut är seniorerna! Tänkte att de skulle få köra lite tabata...=) Men inte riiiiktigt lika tufft som Jossan brukar köra med lunchpasset en timme senare ;) Sedan är det corestation! Det ser jag framemot! Har valt ut många härliga övningar...=) Efter det är det Bodystep som gäller! Var egentligen Anna-Sofia som skulle hålla i passet, men eftersom att hon är sjuk rycker jag in =)
 
Sedan blir det en paus på några timmar, för att därefter köra lite core med ett företag! Det är sista gången vi kör tillsammans, så det kommer bli kuuuuul ;)
 
Sen är det paus igen, för att sedan avsluta dagen med COMBAT!
 
Snacka om härlig dag alltså!!! Men tur att jag inte behöver träna på alla pass....;)
 
Hoppas ni får en härlig tisdag och att ni laddar för på lördag!! =)
 
 
// Tina

Hej igen!

Kategori: Allmänt

Tänkte förklara lite mer ang mitt tidigare inlägg.... =)
Vi fick veta, strax efter 10 idag att Anna-Sofia som skulle köra bodypump kl 11 var sjuk. Ingen av de andra pump-instruktörerna kunde så vi stod emellan att ställa in eller att jag skulle köra något eftersom jag ändå jobbade! Min första tanke var att: "Åh, så kul att köra pump igen!" Meeeen, det är ju bara de att jag inte kört pump på fleeera månader, visst - nog kan jag de senaste passet jag körde hyffsat bra men inte koreografin till 100%! Så då kom jag på en briljant idé: Jag kör PUMP-TABATA! Så så fick det bli =)
 
Uppvärmning: En gammal pump-låt från 78:an (den kan jag utan och innan, haha)
Sen startade intervallerna: 8 set x 20 sek (vila 10sek emellan)
1. Knäböj 
2. Bröstpress + armhävningar
3. Rodd + marklyft
4. Triceps - dips & vikt bakom huvud
5. Frivändning
6. Utfall
7. Bicepscurls
8. Axlar - stång & lösa vikter
9. Mage - crunch & planka med knädrag
 
Inte riktigt samma ordning som på pumpen men mina underarmar höll på gå av där ett tag så jag ändrade lite ;p
 
Summasumarum: Superkul & superjobbigt! Dock är det lite svårt att hitta vilken vikt man ska ha när man är invand på sina pump-vikter.... När man kör tabataintervaller behöver man så MYCKET mera vikt att jobba med för att det ska kännas tungt & för att man ska få ut så mycket som möjligt av intervallerna! Ett vanligt pump-pass är uthållighet & förbränning! Detta blir mer styrketräning!
 
 
Vem vet, kanske vi får testa igen, det är ju alltid kul med nya & annorlunda utmaningar =)
 
//Jossan

Måndag!

Kategori: Allmänt

PUMP-TABATA = gräsligt tufft! ;p
//Jossan

God morgon lördag!

Kategori: Allmänt

Snart drar jag ner på Friskvårds å kör lite CORE! En mycket bra start på en förhoppningsvis härlig lördag!
 
 
Önskar er en trevlig helg!
//Jossan

Vilket gäng!

Kategori: Allmänt

 
Grymt bra jobbat idag "core-challenge"-gänget! Så kul att så många ville va med!
Va säger ni... kanske vi ska köra fler fredagsutmaningar?
 
Trevlig helg på er!
//Jossan

Idag kl 13.00

Kategori: Allmänt

Om typ 3 timmar är det dags! ;p *spännande*
 
Vi har egentligen ingen aning om hur vi riktigt ska gå tillväga, hur lång tid det tar, hur tufft det blir... utan det blir mer som en kul fredagsgrej ;p Så har ni vägarna förbi friskvårds idag kl 13.00 så är ni varmt välkomna att vara med och kämpa med oss! Det är alltså inget man behöver boka utan kom bara som ni är så testar vi denna utmaning tillsammans! Kul va?!?!
 
 
Hoppas vi ses!
//Tina & Jossan

Onsdag!

Kategori: Allmänt

GRYM dag på alla sätt å vis! ;p
Over and out, ses imorgon!
//Jossan
 

THE CORE CHALLANGE

Kategori: Allmänt

Visst är ni laddade? Visst kommer ni? =)
Fredag kl 13.00! Missa inte!
 
 
 
Glad onsdag på er!
//Jossan

Då var vi igång!

Kategori: Allmänt

Med extrapassen i combat! Första var ju då som sagt idag, och guuuud så kul det var!! Ni som var med - SUPERDUKTIGA VAR NI!! Energin sprudlade om er =)
 
Så från och med nu och några veckor framöver kan ni boka er på tisdagar kl 20.00. Välkomna!
 
 
Kram å godkväll på er!
 
// Tina

Tuff tisdag!

Kategori: Allmänt

Massor med gruppträningspass, en instruktion i gymmet och PT-kunder har förgyllt min dag! Fantastiskt att man får vara inne å träna när det är gräsligt väder ute ;p (vintern är inte min favvo-årstid direkt)
 
Jooooooo... nu ska jag avslöja den där utmaningen som jag skrev om tidigare! 
Här kommer den:
 
 
Yes.... den ska jag & Tina köra på fredag kl 13.00! Vi har ingen aning om hur vi riktigt ska gå tillväga, hur lång tid det tar, hur tufft det blir... utan det blir mer som en kul fredagsgrej ;p Så har ni vägarna förbi friskvårds på fredag kl 13.00 så är ni varmt välkomna att vara med och kämpa med oss! Det är alltså inget man behöver boka utan kom bara som ni är så testar vi denna utmaning tillsammans! Kul va?!?!
 
Trevlig kväll!
//Jossan

CYKELTÄVLING!

Kategori: Allmänt

 
 
Lycka till!
 

ÄNTLIGEN!!!

Kategori: Allmänt

Den är tillbaka.... 
Ni vet när det bara finns en enda sak man längtar till, just de där träningspasset! Man bara väntar på att minuterna ska gå så att man får köra igång med att träna! När man känner sig pigg, stark och energisk! När man under passets gång kommer på sig själv med ett gigantiskt leende på läpparna ;p Och när träningen är över önskar man helst av allt att man fick börja om igen, vrida tillbaka klockan en timme! När man är hur trött som helst men man bara fortsätter på ren vilja, adrenalin och massor med träningsendorfiner!
 
Är jag knäpp....?!?! Haha =) kanske lite ;p men mest av allt är jag nog bara lycklig över att min MOTIVATION är tillbaka! =) Jippie! Kickstarten på denna vecka blev ett grymt combat-pass med Irene! 
 
 
 
Å nu då...? Jo, nu läääääängtar jag tills imorgon, speciellt när klockan kommer slå 11.15! 
 
Stay with the fight!
//Jossan

BOOTCAMP!

Kategori: Allmänt

Hade ju laddat kameran och allt för att ta ett kort på det härligt laddade bootcamp-gänget, men de hann ju ut innan jag hann med att blixtra på dem!! 
 
Fick i alla fall tjuvhöra av Marcus vad de skulle ha för sig idag..., och det var inget mindre än hoppa hopprep och välta massa däck, göra burpees, springa, och ja, helt enkelt träna STENHÅRT!!
 
Och allt detta gör de ju då såklart UTOMHUS!
 
Så omän jag inte fick med er på bild, lycka till idag gänget!! ;)
 
// Tina

Puls-cykel!

Kategori: Allmänt

Precis som varje måndagkväll kör Rickard ett pulscykelpass, men det är inte vilket pass som helst... det är ett 75 minuters pass! Körde det för någon vecka sedan och jises, dom där extra 20 minutrarna känns i benen jämfört med ett vanligt 55 minuters pass kan jag säga!
 
Så lycka till nu alla cyklister som sitter redo där uppe, Rickard är riktigt laddad idag!!
 
 
Har ni förresten varit på kompaniet idag har ni kanske sett skyltarna som kommit upp om den kommande cykeltävlingen? Nästa vecka kör den igång, så då är det bara för alla cyklister att börja ladda!! Har ni inte testat cykla förr kan detta dessutom vara en jättebra kom-igång-start =) Mer info kommer!
 
Hoppas ni får en bra måndagkväll!! =)
 
// Tina
 
 

Måndag morgon!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Då var det måndag igen, hoppas ni haft en fin helg!
Själv har jag vilat, inte ens en fjuttig promenad har jag varit ute på!!! Extremt tråkigt... och bara för att jag hade bestämt mig för att vila bort denna förkylning så har jag varit grymt sugen på att träna... dålig tajming kan man säga! Men jag känner mig faktiskt mycket piggare idag =) 
 
Ni har väl inte missat att vi bytt duschpaneler i herrarnas första omklädningrum!? Vi har även bytt på damernas (igen) haha =)
 
Förresten, jag & Tina har en tumaning på gång.... den kan ni börja ladda för ;p men först får ni vara lite nyfikna!
 
 
Glad måndag!
//Jossan

2 veckor kvar........

Kategori: Allmänt

Shit, det börjar verkligen dra ihop sig inför SUPERSATURDAY!!! Vet inte riktigt hur jag ska känna.... samtidigt som jag är grymt stressad så längtar jag som en galning! Till veckan ska jag verkligen försöka få det mesta färdigt så jag kan sova ordentligt veckan därefter =)
 
Börjar ni vara taggade?
 
 
 
 
 
Å Line som kommer upp iår igen =)
 
14 dagar kommer gå fort..... *nervös* ;p
//Jossan

Lördag!

Kategori: Allmänt

Jossan - Förkylning 2-1
Den här kampen blev tuffare än vad jag hade trott! Snuvan är tillbaka... =( Så den här helgen kunde inte ha kommit lägligare! Nu blir det att vila, vila, vila och ladda om batterierna ordenligt så jag kan bli kvitt den här himla förkylningen en gång för alla! På måndag vill jag vara fit for fight igen!
 
 
Hoppas ni får en fin lördag!
//Jossan

Fredagsmys.....

Kategori: Allmänt

 
Trevlig helg på er =)

JUST NU!

Kategori: Allmänt

Händer bland annat detta i stora gula huset =) :
 
 
Det är förvånansvärt många här och tränar, för att vara hockeykväll menar jag ;)
 
 
Daniel (och några till) kör hårt i gymmet!
 
 
Och Helena kör kettelbells med några på övervåningen! SÅHÄR stark blir man då ;)
 
// Tina
 
 
 

Har ni tänkt på en sak?

Kategori: Allmänt

// Tina

Inhopp på core!

Kategori: Allmänt

Blir att köra core ikväll för min del ikväll! Ibland blir det så, sjukdom kan ställa till mycket! Tur att vi är många instruktörer som kan hjälpas åt =)
 
 
Ikväll ska de som dyker upp på passet få jobba hårt med aaaaalla coremuskler!!
 
// Tina

God morgon torsdag!

Kategori: Allmänt

 
Hej på er!
 
Så glad jag blir över era kommentarer på de förra inlägget =) Superkul att läsa! Så fortsätt gärna kommentera! =)
 
 
Har ni sett passbeskrivningsbroschyren som nu finns i receptionen? Äntligen är den klar! Känner mig lite fånigt nöjd med den, haha! Läs den gärna, vem vet, ni kanske hittar något spännande som ni blir sugna på att testa!
 
Ha en bra dag!
//Jossan

God morgon onsdag!

Kategori: Allmänt

Jag ska inte ropa: HEJ! ännu.... men "halsontet" är faktiskt borta!!!
Jossan - Förkylning 2-0 =)
 
Så de känns som att detta kan bli en riktigt bra dag ändå! Frukosten är i magen, jag har fixat en ny tabata-skiva och dessutom börjat spåna på ett "tema-cykel"-pass... Kl 14.30 börjar jobbet å då är det PT-träning  som gäller! Och som ni säkert vet vid de här laget så betyder även onsdag = combat för mig! Ikväll ska jag köra hela passet själv vilket känns enormt spännande! Så kan de kanske vara så att motivationen infinner sig i sal 1 kl 18.00.... vem vet =) *håller tummarna*
 
Nåväl.... tills dess att den kommit tillbaka kan väl ni bjuda på lite läsning! Vi är otroligt glada över alla läsare så det vore sååååå himla kul att få veta lite mer om er! Så om ni ids, de tar inte lång tid alls ;p kan ni väl lämna ett litet spår efter i i kommentarsfältet!?!
 
Hur länge har du tränat på friskvårds?
Tränar du i gymmet, gruppträning eller både och?
Trivs du hos oss?
 
 
Ha de gott!
//Jossan
 

Tisdag!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
När jag vaknade imorse var min första tanke att känna efter hur kroppen kändes, om motivationen återvänt och om längtan efter ett hårt träningspass hade infunnit sig men det enda jag kände var nåt otroligt ovälkommet i halsen!!! NEEEEEEEEJ!!!!!! Var det så att min övervunna förkylning hade slagit tillbaka å den här gången med halsont!?!?
Fixade bort lunch-tabatan till Malin (tack) tänkte att dagen skulle få utvisa om det var "vilafrånträningtillsdegåttöver-ontihalsen" eller om det bara var "justvaknat-ontihalsen"
Å tack å lov verkade de vara det senaste! =) Körde mitt core & cykel-pass nu kvällen å de kändes toppen! Så nu håller jag tummarna för imorgon!
 
Nu börjar SUPERSATURDAY närma sig med stormsteg!!! *längtar*
 
Hoppas ni haft en bra dag!
//Jossan

Motivation!

Kategori: Allmänt

Såg att Jossan saknade motivation nu... så då tänkte jag pigga upp henne (och er som också saknar motivation) lite för just nu sprudlar jag av det!!! :D
 
 
Tänkvärt ;)
 
// Tina
 
 

B O D Y C O M B A T

Kategori: Allmänt

Har ni kikat framöver i bokningen? Det är nu inlagt EXTRAPASS i bodycombat!!
Fyra tisdagar i rad, från och med 16/10, kl 20.00!
 
 
Wihoooooo!!!! :D
 
// Tina

Vart har du tagit vägen....?

Kategori: Allmänt

 
HJÄLP!!! Jag efterlyser min träningsMOTIVATION.... vart har den tagit vägen?!?! 
Skulle så gärna vilja skriva nåt inspirerande & peppande "måndags-nyvecka-nyamöjligheter-nukörvi-tränaärdetbästasomfinns"-inlägg men de går lixom inte idag.... =( men jag återkommer så fort min motivation återvänt igen!
 
Glad måndag på er iaf ;p
//Jossan

Dagarna går fort...

Kategori: Allmänt

...när man har roligt! Visst är det så ;p
Då är snart ännu en vecka avklarad, å denna vecka avslutas för min del med ett combat-pass! Tina frågade mig igår om jag ville vara med och teama.... och de kunde jag ju inte tacka nej till =)
 
TAGGA!
 
 
Trevlig helg på er allihopa!!!
//Jossan

Hej fredag!

Kategori: Allmänt

 
Titta vad vi fått! =) så gulligt! TACK! Det värmer nåt så enormt i allas våra hjärtan! Du är så välkommen tillbaka!
De här brödet var huuuur gott som helst.... så frukostmötet imorse var lite extra mysigt!
 
 
//Jossan

Härlig vecka går mot ännu härligare helg!

Kategori: Allmänt

Hockey igen och Friskvårds ligger som ett öde hus... haha nä inte riktigt, men nästan ;) Har faktiskt varit ledig idag men jag åkte in en sväng för att köra lite härlig party-stepp med Linda, riktigt roligt! Och nog var det gaaanska lugnt i huset nu efter kl 19 =)
 
Hoppas ni alla har haft en skön vecka iaf! Nu är det verkligen höst på riktigt. Oktober och ett välda pendlande mellan klarblå himmel och näst intill skyfall. Men det är ju så det ska vara. Alla årstider har sin charm =) Har kikat lite på statistiken för hur fulla alla gruppträningspass har varit, och det märks att det har svettats mer nu i början på oktober än i september...=) Kul!!
 
Känner ni för att avrunda denna vecka och inleda helgen med lite combat tycker jag verkligen ni ska komma och vara med mig och Josefin imorgon kl 17.00. Då blir det öööööös i sal 1 =) Efter releasen i lördags teamade Malin och Viktoria i söndags och Irene och Jossan i måndags och onsdags. Är ju så himla roligt att teama =) Eller vad tycker ni deltagare? Uppskattas det när det är två instruktörer som kör passet tillsammans? Jag och Jossan är väldigt laddade för morgondagen iaf!! Har ju som sagt snart gått en vecka efter releasen och vad jag då hittills fått höra är att den nya releasen är
G R Y M. Härligt att vi är överens ;)
 
Nä nu blir det att krypa upp i soffan här hemma och äta en kanelbulle, för ni har väl inte missat att det är kanelbullans dag idag???
 
 
Kram å ha en mysig torsdagskväll =)
 
// Tina

O-lugna onsdag!

Kategori: Allmänt

Lite underlig rubrik, men vad jag menar är att det har varit rull rulle här på Friskvårds idag! Eller under dagen har det varit JÄTTELUGNT, för vilket väder alltså!! Idag har det verkligen känts som höst på riktigt =)
Men iaf, nu på kvällen, jiiiiises vad mycket folk det har varit!! Roligt att så många har kommit igång och börjat träna =)
 
Hörs mer imorgon, nu ska jag stääääda =)
 
 
// Tina
 

Friskvårdstidningen!

Kategori: Allmänt

Ni har väl inte missat tävlingen på sidan 9 i våran nya snygga friskvårdstidning!?
 
 
Lycka till!
//Jossan

Tummen upp för PILATES!

Kategori: Allmänt

God morgon!
 
Klockan ringde imorse kl 06.00.... kände redan då, utan att jag ens rört en fena hur jag hade träningsvärk överallt (HÄRLIGT) Övervägde ett X antal gånger att ignorera väckaren å strunta i träningen (å jag vet att Tina tänkte exakt likadant, haha ) men har man lovat så har man lovat, sen var det ju dessutom min idé =) Så jag klev upp å pallrade mig till friskvårds! Å vilken bra idé det visade sig vara! =)
 
Så... hur var passet då?
Det var bra! Man blir otroligt "kroppsmedveten" eller hur man nu ska säga... vet inte riktigt hur jag ska förklara. Men med hjälp utav Ankis instruktioner får man koll på hur kroppen fungerar! Man upptäcker sina starka & svaga sidor! Jag upptäckte t.ex att jag troligtvis är byggets kanske ovigaste & stelaste människa... haha! Anki ger även olika alternativ så det är enkelt att hitta "sin" nivå på övningarna, för alla är vi olika! Du kan alltså själv välja hur lätt eller tufft du vill göra passet! 
 
Som alltid måste man ge passet några gånger, så det blir absolut att prova igen! Sen måste jag tillägga att onsdagmorgon och fredageftermiddag kommer bli KLOCKRENA tider att köra pilates på! 
 
 
TUMMEN UPP!
//Jossan
 
 

Opps!!!

Kategori: Allmänt

Utmanade just Tina att kliva upp imorgon (på våran lediga morgon) å gå på pilates kl 06.45..... =/
Hon antog utmaningen ;p 
 
 
Fortsättning följer....
//Jossan

NYHET höst 2012

Kategori: Allmänt

Ni har väl inte missat en av höstens NYHETER på friskvårdskompaniet - PILATES!
Imorgon körs första passet - sååååå spännande!
 

Pilates är en träningsform som skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Han kallade själv träningsformen "The Art of Contrology" vilket syftar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna.
Under passet tränar vi stabilitet, muskelförlängning och styrka i bålens djupliggande muskler, kroppens kärna. Pilates passar alla och är ett mycket bra komplement till all annan träning.

 

 

Pilates kan du träna på Friskvårdskompaniet onsdagar 06.45 och fredagar 16.00!

//Jossan

Hej alla glada!

Kategori: Allmänt

Humöret är på topp och jag känner mig piggare än vanligt! I fredags när jag vaknade kände jag mig lite hängig, blev rädd att jag dragit på mig en ordentlig förkylning... =( Blev snorig och väntade bara på att "halsontet" skulle anlända.... Men jag kontrade med kanjang, c-vitamin, mentolnässpray och apelsiner! Så just nu står det: jossan - förkylning 1-0! Hoppas det håller i sig!
Har ni något knep när ni börjar känna att en förkylning är på gång?
 
Annars rullar det på som vanligt! Det börjar droppa in en hel del anmälningar till SUPERSATURDAY, vilket känns helt fantastiskt kul! Bara typ 3½ vecka kvar! Så är ni sugna på att gå, köp din biljett nu medans det fortfarande finns kvar!
 
(från FVK:s supersaturday 2011)
 
Hoppas ni får en fortsatt härlig tisdagkväll!
//Jossan

=)

Kategori: Allmänt

Gårdagens lärdom:
Ha inte skor med dåligt fäste när du kör combat, speciellt inte om du svettas mycket.... Det blir rätt halt =/
 
//Jossan

Hej hopp måndag!

Kategori: Allmänt

Ny vecka - nya möjligeter! Hoppas ni haft en bra helg! =)
 
Här startade vi helgen med att vara med på frikvällen på stan - SUPERKUL! Var ni där å tittade? Vi visade upp BODYSTEP, SH´BAM & BODYCOMBAT! Riktigt roligt =)
 
Sen i lördags körde Malin, Viktoria & Tina releasen av BODYCOMBAT 53! Kan tänka mig att ni hade kul?
 
Nu ska jag börja ladda för de nya combat-passet! Jag ska få vara med Irene på hennes pass ikväll ;p Skoj! Hoppas ni kommer!
 
 
Ha en bra måndag!
//Jossan