Friskvårdskompaniet

En oförglömlig resa... på alla sätt och vis!

Kategori: Allmänt

LesMills är ett av fitnessbranschens största utbildningsföretag inom gruppträning. LesMills har tio olika träningsprogram, Bodycombat, Bodypump, Bodybalance, Bodyjam, Bodyattack, Bodystep, Bodyvive, CXworx, Sh´bam och RPM. Passen är koreograferade i förväg av LesMills egna koreografer. Les Mills har sitt ursprung i Nya Zeeland, finns i 75 länder, på 13 000 träningsanläggningar och tränas av över 6 miljoner människor varje vecka. Så vart du än tränar i världen kör vi samma program!

Så... detta gjorde ju mig och Tina väldigt nyfikna! Eftersom vi båda fullkomligt ÄLSKAR gruppträning bestämde vi oss för att åka till Auckland, Nya Zeeland, för att få se hur det hela går till! Det är alltså där många av topinstruktörerna bor och det är där passen spelas in för att sedan skickas ut till alla instruktörer som finns över hela världen!

Eftersom vi ändå skulle till andra sidan av jorden så tänkte vi att vi skulle passa på att svänga förbi Australien först.... när vi ändå lix var i närheten =) Så vi startade med 10 underbara dagar i Sydney! Dagarna bestod av bl.a shopping, promenader, besök på zoo, picknick i parker, sevärdigheter, lite sol & bad och allmänt bara semester! Eftersom LesMills finns överallt så lyckades vi även klämma in 4 träningspass, superkul!

Det här passet hann jag nog skriva lite om när vi var där borta, att vi fick komma upp på scen å så! Det tyckte vi var superhäftigt... Men det går knappt att jämföra med Auckland-upplevelsen..... ;P



Sen begav vi oss till Nya Zeeland! Första dagen var det dags för inspelning av BODYPUMP 82!





Det var riktigt häftigt att se hur det går till... man spenderar ju en hel del tid med att titta på dessa filmer för att lära sig koreografin! Meeeeen, jag vet faktiskt inte om jag blev så supertaggad av passet, nr 82 alltså, men jag var nog lite ofokuserad eftersom allt var så spännande ;P Men vi får se, passet kommer väl i maj-juni nångång så vi får se då!


Sen gick det några dagar då vi hittade på andra äventyr... som skydiving, parasailing, sandboarding & bungyball m.m.


Sen var det dags för träning igen! Vi gick på ett Bodycombat-pass som Mark Sinclair höll i!





Vi trodde att vi skulle få köra nr 51 men han körde ett mixat pass, och lika kul var det, kanske t.o.m roligare eftersom då kunde vi det mesta redan, vilket gjorde att man kunde ta i ordentligt! Sista låten tyckte Mark att jag & Tina skulle komma upp på scenen.... Med skakiga ben, stora ögon och gigantiska leenden gick vi upp och körde sista låten inför typ 100-150 pers.... vilken upplevelse! Tack å lov körde han "Turn to me" från BC49 så den kunde vi utantill utan att behöva tänka! Det är verkligen ett minne för livet, att få ha stått på STUDIO ONE-scenen!





SEN VAR DET DAGS! BODYCOMBAT 52!




Vi hade våra snygga SWEDEN-linnen!



Tina, supertaggad innan passet!



Och jag... lika taggad!



I bakgruden ser ni scenen, och om ni tittar på LesMills skylten ser ni att den är vänd åt fel håll... men det ska den vara! Combat-passen spegelvänds innan vi får dom så att det ska bli lättare för oss att lära oss när vi tittar på filmerna... detta eftersom vi måste instruera spegelvänt!

Passet var GRYMT! Går knappt att beskriva... hela upplevelsen! SUPERHÄFTIGT! Vet egentligen inte vad jag ska skriva, för det är svårt att beskriva känslan som man hade i kroppen, det går inte att beskriva med ord iaf! Det kanske låter fånigt... men Tina vet... å säker många av er andra COMBAT-galningar oxå ;P För det är nåt alldeles speciellt med ett riktigt grymt combat-pass där allt bara stämmer!

Sen fick vi oxå chansen att gå på ett annat BODYCOMBAT-pass som hölls till minne av Hernan Lopez. Hernan gick tyvärr hastigt bort veckan innan vi kom. Han var en av deras topinstruktörer och han har deltagit i många av combatfilmerna. Passet instruerades av flera instruktörer vilket var hur grymt som helst, det var en härlig mix på passet, de flesta av låtarna var låtar som Hernan instruerat i filmerna!





Efter passet träffade vi Rachel Newsham som är våran absolut störta förebild! Det är alltså hon som tillsammans med Dan Cohen gör alla combatpass! Gissa om vi var som barn på julafton!




Jaa... vad ska man säga! Vilken resa =)

Kommentarer

  • Åsa säger:

    Välkomna hem, brudar:) Vilken resa ni har gjort - vilken härlig energi ni ger oss. Fortsätt så:)



    /Åsa



    2012-02-08 | 19:58:15
  • Sarah säger:

    Ja välkomna hem! Verkar ha varit en fantastisk resa! :)

    2012-02-09 | 07:46:56
    Bloggadress: http://enbitavlivet.blogspot.com

Kommentera inlägget här: