Friskvårdskompaniet

Hur resonerar ni...?

Kategori: Tänkvärt/Motivation

 
"All träning är bra träning..."
"Den bästa träningen är den som blir av...."
"Om man inte får muskelkontakt är passet meningslöst...."
"Om du känner dig omotiverad är det lika bra att skippa träna....."
"Man måste köra dåliga pass ibland....."
 
Va säger ni? 
Är all träning bättre än ingen alls?
Ångrar ni nånsin ett träningspass?
 
Hur resonerar ni?
//Jossan

Kommentarer

  • Julia säger:

    Jag resonerar såhär (hehe): Träning ska vara roligt och hälsosamt. Man får inte ut så mycket av det om man typ ätit sämst/inte sovit/kört all in fest dagen innan/har skit ont i halsen - så pass jag kört, trots detta, kan jag faktiskt ångra. För då känner jag mig bara dum med kroppen!!

    Men lathet är ingen ursäkt. För om man drar iväg och tränar, trots "att man inte orkar", ja - då känner man sig fruktansvärt nöjd efteråt ju!!!!

    Oj. typ världens längsta kommentar hehe. Men så tycker jag i alla fall (a)!

    Svar: Det låter som att du resonerar sunt Julia, jag håller med dig om allt ;p //Jossan
    friskvardskompaniet.blogg.se

    2013-05-04 | 15:44:58
    Bloggadress: http://juliaajoo.blogg.se
  • Katarina säger:

    Jag tränar gärna ofta, men har begränsat med tid att lägga på träning. Med jobb, hus och barn är schemat rätt fullt. Och det är viktigt för mig att träningen inte blir ännu ett stressmoment i en redan hektisk vardag. Därför försöker jag maxa varje träningstillfälle. Kombinera styrka med tempo. Högintensiv intervallträning är min melodi. Crossfitinspirerad träning, Tabata och löpning blir ofta förstahandsvalen. När jag väl har fått mig iväg till gymmet vill jag köra slut på kroppen. Men det är också den typen av träning jag tycker är kul! Det enda jag kan sakna att jag inte hinner med (läs: prioriterar) är yoga.

    Svar: Ja, då kan jag tänka mig att varje träningstillfälle är otroligt värdefullt, att det inte finns utrymme för "halvdana" pass! Å precis som du skriver, då är t.ex tabata & crossfit perfekt! Kort, intensivt och tuff träning där varje sekund räknas =) //Jossan
    friskvardskompaniet.blogg.se

    2013-05-04 | 18:49:11
  • Zandra säger:

    Jag tränar endast för att jag tycker det är så sjukt roligt, skulle jag ha en dag då jag inte är på humör för träning... så går jag inte dit. Är liksom rädd för att kroppen ska vänja sig med att träning är någonting jobbigt (om jag skulle ha en dålig känsla i kroppen på vägen dit), så de dagar jag inte har orken (vilket väldigt sällan händer...) tar jag tillfället i akt att vila. Hitta vilodagar är annars mitt största bekymmer...

    Visst händer det att man har dåliga pass! Jag är så pass envis att om jag bestämt mig för att jag ska ta mig igenom någonting trots att kroppen kanske inte är piggast så gör jag det ändå. Men som sagt - man ska ha dåliga pass för att veta sina toppar ;)

    Svar: Smart tänkt Zandra! Å jag håller med... hitta vilodagar kan va knepigt.... men det behövs, speciellt om man strävar efter resultat =) Ha de gott! //Jossan
    friskvardskompaniet.blogg.se

    2013-05-05 | 14:06:48
    Bloggadress: http://zanalysis.wordpress.com
  • jeanette säger:

    För mig är träning något jag väljer att göra eftersom jag blir så glad av det. Vill absolut inte att det skall bli "ett måste". Därför väljer jag bort träningen de dagar jag inte är sugen på att träna.
    Så klart krävs det lite pusslande med tider för att komma iväg ibland, men jag har förmånen att arbeta skift med (oftast)långa men få arbetspass och en MKT förstående familj :-). Om jag far iväg och tränar en timme får de en gladare och piggare mamma/fru resten av tiden.

    Svar: Det låter sunt! Träning ska absolut inte bli ett "måste"! //Jossan
    friskvardskompaniet.blogg.se

    2013-05-06 | 09:06:44

Kommentera inlägget här: