RECEPT!
Kategori: Recept!
Kategori: Recept!
Men lätt! Definitivt muslin, å även brödet då ja me är en brödbrud ;)
Gröten passar ja på...lite konsistensvarning på den, eller? Nice me nya recept!
Sugen men vill ha nåt nyttigt?
Frökex är grejer:
2 dl majsmjöl
0,5 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl olja (rapsolja funkade finfint)
3 dl vatten
flingsalt
Blanda allt det torra. Koka vattnet och tillsätt det + olja.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Lägg ett till papper på och tryck eller kavla ut smeten så det täcker en hel plåt.
Markera rutor så att de går bryta sönder när de är klara.
Strö flingsalt över. Grädda ca 1h längst ner, 150grader
NJUT!
Jag ska defenitivt testa alla tre, mest sugen på muslin och brödet =)
Japp! Müslin.
Ha en bra vecka!/Agnes
Jag vill utfärda en varning för Jessicas kex! De är fruktansvärt beroendeframkallande!!!
Testade en variant på din musli Jossan :)
3 dl fiberhavregryn
3 dl rågflingor
1 dl hackade nötter (jag mixade paranötter,hasselnöter och solroskärnor)
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
1,5 msk kardemumma
2 tsk mald ingefära
1,5 msk kanel
1 tsk havssalt
2 msk honung
3 msk rapsolja
2 dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda kanel, kardemumma och ingefära och de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda honung, rapsolja, vatten och vaniljpulver i en skål.
Slå vätskan över grynbladningen och rör ihop.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter och fördela blandningen på plåten.
Torka i ugnen i 50 minuter (30min i varmluftsugn)
Rör om blandningen var 10 minut för att få en fin färg.
Låt svalna, tillsätt därefter 1 dl torkade blåbär, gojibär eller russin om man vill ha lite sötare smak.
Naturell musli med färska bär blev familjefavvon.
Testa eller utveckla din favorit!